28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Trafik ışıkları

Osmaniye kent merkezi başta olmak üzere, bazı cadde ve sokaklarda trafik ışıklarının yetersiz olduğu tartışılır durur.

Atatürk caddesi üzerindeki eski Belediye binasının bulunduğu kavşakta önemli bir gereksinim olmasına rağmen bir türlü trafik ışığı yerleştirilmediği gibi, bazı anlarda burada görevli trafik polisleri bulunur.

Polisler sadece trafik akışını düzenlemekle kalmayıp, yolun belli noktalarına da dubalar konulur ve böylelikle trafiğin yoğunluğu giderilmeye çalışılır.

Musa Şahin bulvarı üzerinde belli noktalarda trafik ışıklarının bulunmasına rağmen, ışıkların düzensiz yanması olayı ile ilgili sürücülerden şikayetler alınır.

Bir araç sürücüsü yeşil ışıktan geçerek seyir halindeyken, bir sonraki ışıkta kırmızı ışıkla karşılaşır. Işık sistemindeki bu olay sürücülerde stres oluşturduğu gibi, bu olayla ilgili yıllardır bir çözüm getirilmez.

Yeni Belediye hizmet binası önündeki trafik karmaşası ile bu noktada sık sık meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi için Osmaniye halkı sabırla çözüm bekleyip durur.

Musa Şahin Bulvarı üzerinde araçların trafik seyrinin daha sağlıklı olabilmesi için battı çıktılı yol yapılması konusu gündeme geldiğinde Belediye olarak ekonomik durum ortaya konuluyor.

Oysa Bulvarın orta noktasından direk seyredecek olan araçlara yol ayrılması, şu anki yolun da kent içi yönüne verilmesi halinde Musa Şahin bulvarındaki trafik akışında bugünküne göre daha sağlıklı işleyiş olacaktır.

Üst geçitler günümüzde ilgi görmediği söyleniyor, oysa alt geçitler yapılarak buraya da arlıca işyerleri yaptırılıp kiraya verilerek gelir elde edilebilir. Alt geçitlerin yürüyen merdiven şeklinde yapılması ise vatandaşlara cazip geleceğinden, aynı zamanda da engelliler için de geçerli olacağını düşündüğümüzde Bulvardaki geçişlere böylesi bir çözüm getirilebilir.

Şimdi yine belediyeye ekonomik yük olacak diyebilirsiniz. Belediye kasasına ekonomik yük olacak diye de halkın sağlıklı yaşayabilmesi ertelenir mi?

Bizler yaşadığımız kentteki sorunları gördüğümüzde dile getirir, yetkililerin bilgilerine sunarız. Bizim görevimiz sorunları gündeme taşımak, yetkililerin görevi ise hizmet verme anlayışı ile geldikleri makamlarında halka en sağlıklı hizmeti vermektir.

Bu kentte herkes üzerine düşen görevi ve görevli olduğu makamın hakkını vererek çalışması halinde sorunların en aza inebileceğine inanıyorum.

Yıllardır bu kentin çarşı merkezinde Belediye zabıtası göremediğimizi dile getiriyoruz. Zabıtalar sadece bir şikayet olduğu zamanlar görevlerini yapmaya geliyorlar. Bazı anlarda çarşı merkezinde tek başına yürümekte olan Zabıta memurunun hareketleri dikkatimi bile çekiyor.

Kaldırımda yürümekte olan Zabıta memuru, sandalyesinde oturan esnafı uyarmadığı gibi, bir de selam verip kaldırımda yola inerek yürümesine devam ettiği olaylarına tanık olduğumu söyleyebilirim.

Zabıta memurlarının çalışabilmeleri noktasında Müdürlerini burada suçlamak istemiyorum. Belediye Başkanlığı makamındaki Zabıtadan sorumlu başkan yardımcısı kim ise, asıl sorun buradan gelebileceğini düşünüyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar