29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3776
EURO35.0442
ALTIN2325.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Trafik düzeni

Osmaniye’de yıllardır çarşı merkezi ve Bulvar üzerindeki trafik seyrini yazıyorum.

Sokakta karşılaştığım vatandaşlar, kentin sorunlarını dile getirmediğimi söylüyorlar. Oysa yıllardır yazmaktan yorulmadığım hale, yetkililerin sorunlara çözüm bulabilme adına bir adım bile attıklarını görmek istiyorum.

Musa Şahin Bulvarı üzerinde Belediye hizmet binası yaptırıldı. Binanın ön kısmanda Salı pazarı yoluna giden kavşakta yıllardır kazalar oluşuyor. Buradaki kazalara çözüm bulunması için vatandaşlar sabırla uygulama bekliyor.

Belediye binasının da hizmete girmesiyle trafik seyri daha da yoğunlaştığı gibi, Bulvar üzerinde parkeden araçların Adana- Gaziantep veya Gaziantep-Adana yönüne seyretmekte olan araçlar, yolun kenarına parkeden araçlardan sorun yaşarken, bu parkedişlerin bazı anlarda iki aracın yan yana olması olayları da yaşanıyor.

Bulvar üzerinde bazı anlarda dolmuş durağı levhası olduğu halde parkeden sürücülerin bulunduğuna tanık oluyoruz.

Dolmuş durağına parkeden araç nedeniyle yolcu indirme ve bindirme de dolmuş şoförleri zor anlar yaşıyorlar.

Tüm bu benzeri olaylar yaşanırken, bu kentin yönetiminden sorumlu olanların neler yapıp yapmadıklarını inceliyor ve takip ediyoruz.

Sokaktaki vatandaş bizi suçluyor, yazmadığımızı ve dile getirmediğimiz söylerken, yetkili ve sorumlu olan makamların başındakilerin duyarsızlıklarını anlatmak zorunda kalıyoruz.

Şimdi bir kez daha gündeme getirmek istiyorum. Musa Şahin Bulvarı üzerinde trafiğin yoğun olduğu alanlarda yol kenarında saatlerce park etmek serbest mi değil mi? Eğer serbest değilse bu soruna çözüm noktasında yetkili kurumun neresi olduğunu bilmek ve halkımızın meraklarını gidermek istiyoruz.

Çarşı merkezinde banka önünde veya eczane önünde parketmelere anında uyarılar yapılırken, Musa Şahin Bulvarı üzerinde saatlerce parkedişler de neden aynı uyarılar yapılmıyor?

Buradaki sorumluluk karayollarının mı, Trafik Şubenin mi, yoksa Belediyenin mi diye vatandaşımız merak ediyor, biz de soruyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Adana’dan gelen emekli bir eğitimcinin Osmaniye’de çevre kirliliğini görmesindeki üzüntümüzü dile getirmiştim. Buna bir de trafik düzensizliği eklendiğinde Osmaniye’mizin ne zaman şehirleşebileceğini merak ediyoruz.

Büyükşehir olma adına çalışmalar yapılıyor, 506 bin nüfusa ulaşmış bir il olarak Osmaniye’de hala geceleri sivrisineklerden rahatsızlık duyuyorsak, çarşı içerisindeki trafik karmaşasına çözüm bulunmamışsa, çöpler günlerce alınmayıp çevre kirliliğine neden oluyorsa böyle mi Büyükşehir olacağız.

Büyükşehir olmak öyle kolay değil, kent merkezinde yukarıdaki sorunlar çözümlenemezse, ilçe ve köylerdeki sorunlar hiç çözümlenemez.

Çarşı içi trafik akışının sağlıklı olabilmesi için cadde ve sokakların yönlerinin düzenli çalışmasının sağlanması, Musa Şahin Bulvarı üzerinde zorunlu hale gelen yerlere alt veya üst yaya geçitlerinin yapılması,yeni Belediye hizmet binası önündeki trafik karmaşasına son verilmesi için yetkililerin ve bu kenti yönetenlerin ne zaman harekete geçeceğini merakla beklemekteyiz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar