28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Toroslar ESPAS

Bizim yıllardır bildiğimiz ve adına da TEDAŞ dediğimiz, elektrik dağıtım müessesi özelleştirilmesinin ardından, Sabancılar Holding bünyesine geçmesiyle yeniliklere başladı.


Önce Osmaniye’deki üç veznesini kapattı, ardından elektrik aboneleri bankalara, postaneye ve Telekom bayilerine yöneldi. Olaydan habersiz vatandaşlar perişan duruma düştüler.


Sayaç okumalarında yanlışlıklar yaşanmaya başlandı, faturalar kabarık gelmeye başlayınca, aboneler çareyi itiraz etmekte buldu.


Daha sonra yeni yıl ile birlikte trafolarda ve hatlarda yenileme ve bakım çalışmalarına başlandı. Köy ve mahallelerde belli aralıklarla elektrik kesintileri başladı. Halen elektrik kesintileri bölge bölge devam ederken, vatandaşın fatura ödeme noktalarında da sıkıntılar yaşanmaya başlandı.


Cumartesi günü Telekom bayileri elektrik faturalarını tahsil edemediler. Sorun ise sistemden kaynaklanıyordu. Özelleşmenin bir çaresizliği olarak yorumlanmaya başlandı bu olaylar. Kesme makbuzlarını alan aboneler faturalarını yatırabilmek ve faiz yememek için Cumartesi günü gün boyu ödeme noktaları arayıp durdular. Pazar günü ödeme noktaları kapalıydı, iki günlük faizi sineye çekmek zorunda kalan aboneler, bu kez Haftanın ilk günü  Pazartesi, yani dün de perişan oldular.


Dün de sistem çalışmıyordu, bankalarda sıra alıp kuyruğa giren vatandaşlar, ödeme yapmak istedikleri sırada sistemden kaynaklanan sorun nedeniyle boş yere beklemiş duruma düştüler. Aynı şekildeki kuyruk ve sıraya girme olayı postanelerde de yaşandı.


Dün nihayet saat: 14.30’de sistem gelebildi ve aboneler faturalarını ödeyebildiler.


Sistemden kaynaklanan sorunun suçunu neden vatandaş çekiyordu? Ödemelerini yapan vatandaşlar bu kez TEDAŞ’ın adının değiştiğini de öğrenmiş oldular. Bundan sonra Toroslar EPSAS olarak isim değişikliğine gidilmişti.


Özelleşen elektrik dağıtım müessesesi daha ilk günlerde abonelerini perişan ederken, bu konuda vatandaşın perişanlığının göz önüne alınması olayı düşünülmüyor muydu?


Bazı abonelere gereğinden fazla fatura kesilirken, bu yanlışlığın kabul edilmesine rağmen düzeltilmemiş olması konusunda aboneler çaresizlik içerisinde yetkililerden duyarlılık bekliyorlar.


Ödeme tarihinin ardından  5 günlük süre tanındıktan sonra kesme-bağlama ücreti olarak 20.89 kuruş istenmesi olayı karşısında aboneler şaşkınlık içerisinde kalıyorlar.


Elektriklerin kesilmeleri ile zor durumda kalan aboneler, böylesi durumlarda haklarını nasıl ve nereden arayacaklar. Ani kesintiler, haber verilerek yapılan kesintilerde elektrik dağıtım firması haklı oluyor da, firmanın yaptığı ve aboneleri zor durumda bıraktığı anlar da neden vatandaşın hakkı gözetilmiyor?


Sistemden kaynaklanan günler için abonelere neden hak tanınması yoluna gidilmiyor?


Toroslar EPSAS’ın kendi sisteminden kaynaklanan, yanlışlıkla yüksek fatura veya ödemelerde tahsilat yapılamaması sorunlarına çözüm bulmasını ve aboneleri zor durumda bırakmaması konusunda yetkililerden duyarlılık bekliyoruz. Esen kalın…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar