26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.463
EURO34.7591
ALTIN2436.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Toplu Taşıma eylemi!..

Gazetemizde geçtiğimiz günler içerisinde Osmaniye’den çevre il ve ilçelere toplu taşıma hizmeti veren minibüscülerin sorunlarını haber yaparak yetkililere duyurmuştuk.

Önceki gün olanlar oldu, taşıma hizmeti veren şoförler eyleme başladı ve yetkililere seslerini duyurmak için kontak kapattı.

Alınan karara göre, Osmaniye şehirlerarası otogardan çıkan minibüslerin Çevre yolları güzergahlarını kullanması yönündeydi.

Kent merkezindeki Musa Şahin Bulvarı güzergahının kullanılmasının yasaklanması ile birlikte, yolcu sayılarının azalacağını belirten minibüs şoförleri, kararın yeniden gözden geçirilmesini istemişlerdi.

Osmaniye’den çevre il ve ilçelere giden minibüsler Musa Şahin Bulvarı üzerinde seyretmeyince bu kez yolcular için de sıkıntı yaşanacaktı. Yolcular dolmuşlarla Otogara gidecek,

Osmaniye’ye geldiğinde de kent merkezine gelebilmek için yine dolmuşlara binecekti.

Çevre il veya ilçeye gitmek isteyen bir yolcu otogara gidiş ve dönüş için dolmuşlara  4 Tl ayrıca bir para ödemek zorunda kalacaktı.

Yetkililere yapılan bu önerilerin bekleme süresi sona ermiş olmalı ki minibüs şoförleri kontak kapatarak, eyleme başladılar.

Osmaniye’den çevre il veya ilçeye yolcu taşımacığı yapan 8 firmada bulunan 500 dolayında minibüs şoförü kontak kapatarak hizmeti durdurdular.

Dün bir arkadaşım Ceyhan ilçesinden aradı beni. Osmaniye’ye işe gelmek istediğini ancak minibüslerin çalışmadığı için Ceyhan otogarına kadar giderek İskenderun minibüsü ile Toprakkale yol çatına kadar geldiğini, buradan da başka bir araçla Osmaniye’ye gelmek zorunda kaldığını anlattı.

Minibüslerin hizmet vermemesi nedeni ile Osmaniye’den çevre il veya ilçelere gitmek isteyen yolcular şu anda önemli ölçüde sorunlar yaşarken, yetkililerin bu olaylar karşısında ne gibi çözüm yolları bulacakları merakla bekleniyor.

Osmaniye’den; Adana, Ceyhan, Dörtyol, İskenderun, Erzin, Bahçe, Düziçi, Kahramanmaraş ve Gaziantep’e yolcu taşıyan minibüslerin hizmeti durdurması ile yolcuların önemli sorunlar yaşadıklarını görmekteyiz.

Alınan kararla çevre yollarının kullanılması ile trafik akışında rahatlama olacağını yetkililer düşünebilirler. Musa Şahin Bulvarı üzerindeki trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi yönünde böylesi bir karar alınmış olabilir.

Ancak, burada vatandaşların ve toplu taşıma yapan araç şoförlerinin de düşünülmesinin gerektiğini belirtmek istiyorum.

Ceyhan ilçesine gitmek isteyen bir yolcu 6 liralık taşıma ücreti dışında 2 lira da dolmuş için para harcayacaktır. Bu ilçeye işi için giden bir yolcu normal koşullarda toplam 12 liraya gidip gelmesi gerekirken, yeni güzergah uygulanması ile 16 liraya gidip gelmek zorunda kalacaktır.

Özellikle Belediye’nin bu konuda alacakları uygulamaların halktan yana olması gerektiği yönünde olaylara baktığımızda, vatandaşa sıkıntı yaşatılmaması gerekirken, yeni sorunların da beraberinde gelmesine olanak tanınmaması önem taşımaktadır.

Çevre yolu güzergahı veya değil! Olayın ölçülerine baktığımızda burada minibüs şoförlerinin yolcu sayılarında azalma olacağını düşünmesi, dakikalık olarak seyretmeleri ile ilgili.

Yolcular için ise otogara dolmuşla gitmesi durumunda gideceği şehre hareket eden minibüsün dakikasını kaçırmamasına dikkat etmesi ile ilgili. Bir de buna dolmuş ücreti eklendiğinde, ekonomik olarak ta sorunlar yaşanacaktır.

Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar