26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4901
EURO34.9541
ALTIN2435.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Tepkini göster!..

Başlığa bakıp ta kimseyi “yönlendirmek, suça işlemek” gibi bir niyetimin olmadığını belirtmek isterim!

Yerel seçimler yaklaşıyor ya, aday adayları kendilerini tanıtma adına basın açıklamaları, afişler ve benzeri yöntemlerle “biz de varız!” demeye başladılar!..  

Allah aşkına, 4,5 yıldır neredeydiniz!? Geçen yerel seçim sonrasında hangi sokak, mahalle ve caddede kaç vatandaşın derdini dinleyip çözümü için uğraştınız!? 

Osmaniye’yi seviyorsunuz öyle mi!? Ya da; Düziçi’ni, Bahçe’yi, Kadirli, Toprakkale, Hasanbeyli  veya Sumbas’ı seviyorsunuz ve o nedenle aday olmak için ortaya çıkıyorsunuz öyle mi!?

Olabilir, hakkınızdır ve her vatandaş seçme ve seçilme haklarından  yasaklı değilse aday olabilir! Bizde böylesi kişilere başarılar dileriz.

Ancak; işte burada halkımızı da uyarmak meslek sorumluluğumuz olsa gerek! Merak edenler; basının görev sorumluluğunu araştırıp öğrensin!..

Osmaniye’yi veya yaşadığı ilçeyi sevdiklerini söyleyerek Mart 2019’da yapılacak seçimlerde Belediye Başkanlığı’na adaysınız öyle mi!?

Memleket sevdası, halkın iyi yönetilmesi, halkın sorunlarının çözümlenmesi, en önemlisi de Osmaniye ilinin tanıtılması için Belediye Başkanlığı’na aday olduklarını söylüyorlar.

Gerçeklerin böyle olmadığını kanıtları ile ortaya koyabilirim! Öncelikle hiçbir siyasi parti veya o siyasi partinin adayı ile bir sorunumuzun olmadığını belirterek bundan sonraki yazacaklarımın yanlış algılanmamasını istiyorum!

Osmaniye İl olalı 21 yıl oldu, ama hala bazı illerin ilçeleri gibi anılmaktan kendimizi neden kurtaramadığımızı sorguluyor musunuz!?

Osmaniye merkezde bir çok kültür ve sanatsal etkinlikler yapılıyor. STK’ların uğraşları sonucu gerçekleşen bu etkinliklere her zamanki tanıdık kişiler katılıyor.

Vali’nin gelmediği etkinliğe Yardımcıları gelmediği gibi, Kamu kurumları Müdürleri, hatta Belediye Başkanı ve ilçe Belediye Başkanları bile gelmeyebiliyor!

Bu ne demek!? Vali kentin en büyük mülki Amiridir ve görev süresi 3-4 yıl sonra sona erer, bir başka yere atanır. Belediye Başkanlarının görev süresi 5 yıldır. Kamu Kurumlarının Müdürleri ise yıllarca bir kentte görev yapabilirler. 

Bu kentte yaşayıp, bu kentte ekmeğini  kazandığı halde, kentin  sosyal yaşamından soyut kalan Kamu veya özel kurum Müdürlerinin amaçlarının özünü merak etmişimdir!

Kent merkezinde değişik sivil toplum kuruluşları etkinlik düzenler. Bu etkinlikler için isimlerine davetiye yazılıp makamlarına kadar götürülen bu davete gelmeyenlere; “Bu kenti nasıl seviyorsunuz!?” diye sormak gerekmez mi!?

Bu kentin tanınması ve gelişmesinde bir yerlerde hata sezinliyorum! Önümüzde yerel seçimler var. Aday adaylarının isimlerine bakıyorum. Allah aşkına bu isimlerden kaçı bir etkinlikte, cenaze veya düğün töreninde halkla bütünleşti!?

Osmaniye’nin 2019 Mart ayı seçimlerinde Belediye Başkan Adayından ve seçilecek olan kişiden en öncelikli beklentimiz; “Yerelde kentine sahip çık! Üniversite yönetimini ve öğrencileri kent halkı ile buluştur, kaynaştır.

Kentten kopuk bir OKÜ Rektörlüğü olmasın! Kentin Valisi  ise bir takım yanlış bilgilendirilmelerle kültür ve sanatsal etkinliklere farklı gözlerle bakmasın! 

Kentin Belediye Başkanı, Vali başta olmak üzere bir çok Kamu ve özel kurum yetkililerini bilgilendirmede öncelikli görevi olmalıdır. Bu kentin Belediye Başkanı olmak veya olduğunda da sağlıklı yönetebilmek o kadar kolay değil!.. Kolaylıklar dileklerimle… 
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar