28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Temizlik kampanyası

Osmaniye’de Belediye tarafından başlatılan, temizlik kampanyasına halkın katılması ile daha da temiz kent olabilmenin önemi anlaşılacaktır.

Karaçay mesire alanına giden vatandaşların geri dönüşlerde atıklarını toplamamaları nedeniyle oluşan kirliliklerden rahatsızlığımızı zaman zaman bu sütunlarda gündeme getirmiştim.

Karaçay vadisi üzerindeki piknik ve mesire alanlarının kirliliğinin temizlenmesi yönünde MHP Osmaniye kadın kolları, Belediye Temizlik, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları ile gönüllü insanların katıldığı atıkların temizlenmesi olayı gerçekleştirildi.

Öncelikle bu duyarlı harekete katılan herkese Osmaniye’miz adına, teşekkür ediyorum. Aynı duygular içerisinde mesire alanlarımıza giden vatandaşlarımızın geri dönüşlerinde piknik ateşlerini söndürmeleri, atıklarını toplayarak poşetlere koymalarını bir kez daha anımsatmak istiyorum.

Karaçay vadisi üzerinde temizlik kampanyasına katılan özellikle de kadınlardan oluşan bir gurubun yapmış olduğu çalışmalar, sadece bir siyasi partinin gönüllü kadınlarından oluşmamalı.

Sivil toplum kuruluşları ile diğer siyasi partilerin kadın ve gençlik kollarının da olaya duyarlılık göstererek temiz bir kent, temiz piknik ve mesire alanlarımızın olması açısından gereken ilgi ve önemin verilmesi gerekir.

Komşu il ve ilçelerde Belediye başkanı, Başkan yardımcıları ile Belediye Meclis üyelerinin de katılımı ile mesire alanları ile piknik alanlarının temizlenmesi, deniz kıyılarında atıkların toplanması olaylarına tanık oluyordum.

Çevre il ve ilçelerdeki bu tür etkinlikleri duyduğum veya gördüğümde bizim Osmaniye’de neden olmasın diye zaman zaman bu sütunlarda olayı gündeme taşıyordum.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan bu güzel olayın bu yaz mevsiminde, geçtiğimiz günlerde Osmaniye’de de yaşaması beni mutlu ettiği gibi, olayın içerisinde emeği geçen herkesi de bir kez daha kutluyorum.

Temizlik kampanyasında Belediyeye destek vermek, Belediye başkanının siyasi partisi düşünülmemelidir. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, yaşadığınız kentin çevre temizliği, doğal görünümü, insan ilişkileri, uyuşturucu ve diğer olumsuzluklarla mücadele vermek insanlık görevi olarak bilinmelidir.

Bu amaçla Karaçay vadisinde temizlik kampanyası ile çevre temizliği yapan MHP’li Kadın kolları, Belediye başkan yardımcıları, belediye görevlileri ve gönüllüleri kutlamak, onlara teşekkür etmek olması gereken bir güzel harekettir.

Diğer siyasi partiler de el birliği yaparak gönüllülerini çıkarsınlar, kentin değişik yerlerindeki mesire alanları ve piknik alanlarında temizlikler yapsınlar. Çünkü bu kentte her görüşten insanlar yaşamaktadır.
Özellikle sivil toplum kuruluşları, Cumhuriyet Meydanı’nda ‘kermes açmak’ kadar piknik alanlarımızdaki atıkların temizliğine katkıda bulunmak ta önemlidir.

Çocuklarımıza değişik eğitim veren bazı STK’ların yöneticileri; eğitim yanında temiz bir çevre, temiz toplumu amaçlamak adına bu çocuklarımızı yönlendirebilir, onlara temiz sokak ve caddeler oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Sadece teorik olarak verilen bilgilerin yerine, bunları pratiğe dönüştürmek, yaz sıcaklarında atıkları gelişi güzel yollara atılmamasını sağlamak ve uyarılarda bulunmak ta önemlidir. Temiz bir gelecek için, saygılar…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar