28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3141
EURO35.0756
ALTIN2278.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Teknolojik özellikleri

Türkiye’de Demokrasi düşmanı bir grup çetenin girişimlerinin sonuçsuz kalmasında halkımızın önemli bir sınav verdiğine tanık olduk.

Siyasi partilerin tavırları, TBMM’nin bombalanması olayında tek yürek olan milletvekilleri, en önemlisi de vatanına, demokrasiye ve özgürlüğüne sahip çıkan halkın tavırları aynı zamanda dış dünyaya da bir ders vermiş oldu.

Basının da bu olaylar karşısındaki tek yürek olmasını da gördük.  Çetenin üyelerinin neler yaptıkları veya yapmaya giriştikleri olayları sizler zaten değişik yayınlardan öğreniyorsunuz. Benim burada anlatmak istediklerim en az ileri atılan veya kentimizdeki olaylar olarak gündeme getirmek istediğim görüşler olacaktır.

Osmaniye’de darbeci zihniyete karşı birliktelik ve halkımızın ortak tavrı sevindiriciydi. İlk iki gün Ak Parti binası önünde yapılan buluşmaların üçüncü gününde halkın Cumhuriyet Meydanı’nda toplanması olayı da yerinde bir karardı.

Halkımızın Demokrasi nöbetini tutacağı tek yer Cumhuriyet Meydanı olması gerekiyordu ve üçüncü günde de öyle oldu.

Yaşanan acı gece ve olayların ardından bundan sonraki sürecin işleyişini iyi izlememiz gerekiyor. Yıllar öncesinden başlamak üzere örgütlenmenin belirginleşmeye başladığı süreçten başlamak üzere olayları iyi okumak gerekiyor.

Bir dönenim Zaman’ındaki Zaman’ı okuyanları anımsayın. Bundan 14 yıl öncelerindeki Zaman ile bugünkü Zaman’daki yazılan haberleri anımsayın. Bu yayın kuruluşu bir anda iktidara karşı oluvermişti, Zaman bir anda değişirken, Samanyolu Tv’deki bir dizideki olayların terörle ilgili bölümlerindeki sahneler gündemin neredeyse yönlendiricisi gibi yaşanırcasına izlenirken aklımız karışıyordu.

Bu olaylar, Askeri kadrolara, Adli kadrolara ve Emniyet birimlerine yerleşirken uyanık olmalıydık. Bugün bu yaşananları irdelerken o günleri de gözardı etmemek gerekiyor.

Darbeci çetelerin sayılarını  öğreniyoruz. Yakalanan 103 Generalin ismi açıklandı. Sonrasında, Hakim, Savcı ve Emniyet birimlerinde görevliler yakalanmaya başlandı.

Halkımızın demokrasiye sahip çıkmak için geceleri sokaklarda sabahlaması, sanılmasın ki mevcut iktidara destek vermek olarak yorumlanmamalı. Bu halk, demokrasiye, Cumhuriyet’e, kendi oyları ile göreve getirdikleri Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve Milletvekilleri’nin iradelerine sahip çıkma adına sokaklara döküldüler.

Devletin başındakiler halkın bu ani buluşması, siyasi fark göstermeden omuz omuza vermelerini iyi okumaları önem taşımaktadır. Bu halkı ayrıştırmaya çalışanlara karşı birlik ve beraberlik mesajı veren halkımızın anlatmak istediklerine önem verilmelidir.

Bundan sonraki süreçte yapılacak olanlar, yapılması gerekenleri halkımız yakından izleyecektir. En önemlisi de böylesine kenetlenen halkımızın arasını açabilecek sözlerden siyasilerin kaçınmalarını öneriyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar