29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3878
EURO35.1575
ALTIN2324.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Tatil Cenneti; Türkiye!..

Doğal yapısı, coğrafi konumu ve insanları ile dünya ülkelerinin gözleri ile takip edip, yüreklerinden de yaşama özlemi duydukları ülke Türkiye…

Tatil Cenneti derken, tarihi ve turistik yerlerimiz, deniz kıyıları ile yaylalarımızın dışında ekonomik olarak ta yaşanabilir bir ülke yine Türkiye…

Yıllardır ülkemizdeki Bayram tatillerinin süresi tartışma konusu haline gelmiştir. Önüne veya arkasına gelen bir veya iki günü de tatilin içerisine dahil ederek tatil süresini uzatma olayları uzun yıllardır tartışma konusu haline gelmeyi bıraktıramadılar.

Ah bu yöneticilerim var ya! Bayram tatillerinin on gün kala değil, aylar öncesinden belirlemeye başladılar.

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olarak açıklandı. Cuma günü sonrası Cumartesi ve Pazar günleri Kamu kurumları çalışanları için zaten tatil vardı. Pazartesi gününü de tatil saydılar, ardından üç gün Ramazan bayramı, sonrasında gelen Cuma gününü de tatilin içine katarak tatilin süresi 9 güne çıkarıldı.

Sadece kamu kurumlarında çalışanlara yaradı bu tatil. Özel sektörde çalışanlar yine işlerinin başındalardı.

Tatilin 9 gün olarak açıklanması ile yollar yine kan gölüne döndü, daha ilk günde trafik kazalarında ölümlü haberleri yazmaya başladık.

Şimdi geliyoruz önümüzdeki Kurban Bayramı’na. Kurban Bayramı Eylül ayında, ancak Başbakan Binalı Yıldırım bugünden Bayram tatilinin kaç gün olacağını açıklıyor.

Kurban bayramı tatilinin de 9 gün olacağı yönündeki açıklamalara kamu kurumlarında çalışanlar aylar öncesinden sevinmeye başladılar.

Kurban Bayramı 12 Eylül gibi talihsiz bir güne geliyor. Kurban bayramının ilk günü 12 Eylül tarihi olmasındaki tesadüfe baktığımızda, darbe, işkence, insan kayıpları, cezaevleri ve Demokrasinin kesintiye uğradığı gün olarak tarihteki yerini aldığını anımsıyorum.

İşte bu yıl Kurban Bayramının birinci günü 12 Eylül’e geliyor. Bayram tatilinin uzatılması olayına bakıyoruz. 9 Eylül Cuma gününden kamu kurum çalışanları tatile girecekler. Cumartesi ve Pazar günleri tatil. Pazartesi günü Bayramın ilk günü, Perşembe günü Bayram sona erse de Cuma gününü de tatille birleştirdiklerinde tatilin süresi yine 9 gün olarak belirlenmiş oluyor.

Ne güzel ülke değil mi? Tatili bol, havası, suyu, tarihi ve turistik yerleri güzel. İnsanları ise konuşmak yerine dinlemeyi seven, okumak yerine okuyanların söyledikleri ile yetinen, alkışlamayı, hoşgörülü olmayı, bağışlamayı ve kaşının üstündeki göze bakmak yerine dillerden dökülen sözlerin izini sürmeyi seven insanların yaşadığı memleket.

Son yıllarda bu ülkeden en çok konut alan insanların uyruklarına baktığımızda; Irak, Rusya, Suudi Arabistan ve benzeri ülke vatandaşlarının olduğunu TÜİK verileri açıklıyor.

Güzel ve yaşanabilir bir ülke, neden almasınlar ki! Sonra konuksever yöneticilerimiz sayesinde 5 yıldır Suriyeli konuklarımıza güzel yaşam koşulları sunmanın, hatta onları Türk vatandaşı bile yapmanın uğraşını vermekteyiz.

Kurban Bayramı’nı da 9 güne çıkardık, tatil cennetiyiz, tatilde yurdun değişik yörelerini gezip, Ekim veya Kasım ayında olası bir ‘erken seçim’ için çalışma yapma fikri de olabilir! Sürecin gidişi bu yılın son aylarında böyle görünür gibi geliyor bana… Saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar