19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6023
EURO34.8299
ALTIN2499.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Tartıp biçiyorum, inanmak istiyorum

Muhalefet partilerinin sözcüleri, her zamanki gibi olumsuz eleştiriler üzerinden oy devşirme çabası içerisindeler diyelim.

Ya iktidar partisi ve onun destekçisi siyasi parti sözcülerinin, ülkeyi güllük gülistanlık göstermeleri ile yurt bulamayan öğrencilerin tepkilerine  çözüm bulmak yerine, karşı davranış içerisinde bulunmanın bir tarifi olmalı.

Üniversite öğrencileri kendi beklentileri ve istekleri doğrultusunda tepkilerini gösteriyorlar. Tepkilerin başlayış noktasından başlamak üzere içeriği tartışılabilir. Bu gençleri anlamak yerine, geleceğimizin teminatı gençlerimizi “terörist” olarak tanımlamanın ülke geleceğine yarar getiremeyeceğinin anlaşılması gerekir.

İktidar partisi yönetimlerindeki eksik ve hataları kabul etmeme adına, Üniversite öğrencilerinin yurt sorunu bulunmadığı yönünde açıklamalarını sürdürüyorlar. Çünkü bir kez partili Cumhurbaşkanı’nın ağzından çıkan söze iktidar partisinin sözcüleri sahip çıkmaları gerekiyordu.

Öğrencilerin barınmaları için yeterli yurt var ise eğer, bu gençler neden parklarda ve sokaklarda yatıyorlar? Haaa, onlar provakatör ve terörist kılıklı öğrenciler diye konuşmadan önce öğrenci yurtlarının yeterli olup olmadığını bir araştırma zahmetinde bulunsanız.

Türkiye’de kaç Üniversite bulunuyor ve bu üniversitelerin yurt sayıları ile kapasitesinin ne kadar olduğunun kayıtlarıma bakmak zor olmasa gerek!

Öğrenci yurdu bulunmayan Üniversite elbette yoktur, çünkü ülkeyi yönetenlerin yurt sorunu olmadığını söylediklerinden  bu anlaşılıyor. Üniversitedeki öğrenci sayısı ile yurt sayısı eşleşiyor mu? MYO bulunan ilçelerde öğrenci yurdu sayısı ne kadar?

Yurt olmayan okulların bulunduğu yerlerde, ne gibi özel yurtlar, yine hangi koşul ve ücretlerde barınma hizmeti veriyor? Ev kiraları ne kadar ve o yerlerde ev sahipleri öğrencilere kiralık ev vermeme gibi tavır takınıp takınmadıklarını da iktidarın araştırıp çözüm yollarını üretmesi gerekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Adana’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında öğrencilerin yurt sorunlarının bulunmadığını yine tekrarladı. Devletin en üst zirvesindekinden gelen bu sözler karşısında; yurt bulamadıklarını söyleyen öğrencilerin yalan söyledikleri ve provakatörlük yaptıkları anlaşılabilir.

Kaldı ki, MHP Genel başkanı Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin tepkileri karşısında; “Bunlar öğrenci değil, ajan provakatörlerdir”diye konuşuyor. Elbette kişilerin görüşleri farklı olacaktır, baktıkları pencereden gördükleri gibi değerlendireceklerdir.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Öğrenci yurtları ile ilgili bir açıklamasına tanık olmadım. Bun da doğal karşıladım. Çünkü Bahçeli, Osmaniye’de 7 Ocak İlkokulu sonrasında, öğrenime büyük kentlerde sürdürdü.

Babası Salih Bahçeli’nin ekonomik durumunun iyi olması nedeniyle yurt sorunu ve benzeri sıkıntılar yaşamadan okuduğu için, yoksul öğrencilerin yurt veya ev bulamamış olmaları, aldıkları kredi taksitlerini okulları bitince faizi ile nasıl ödeyebilecekleri kaygılarını bilebileceğini sanmıyorum.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yoksul aile çocuklarının hangi koşullarda okumaya çalıştıklarını bildiğini sanıyorum. Okuduğu bir şiir yüzünden cezaevinde yatan, şair ruhlu bir Devlet başkanının gençleri anlamakta zorlanıyor gibi olması beni şaşırtıyor!

Özgürlükler üzerinden siyaset yapan siyasetçilerin, kişilerin özgürlüklerini kısıtlamaya kalkması kadar, tezat bir görüşü kabullenemiyorum.

Bir halk hikmeti vardır; “Mal canın yongasıdır!”denilir. Ne demek olduğunu biraz da sizlerin aklınızı yormanıza bırakıyorum!...

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar