19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6013
EURO34.7672
ALTIN2496.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

T cetveli

Endüstri Meslek Lisesi’nde okurken “Teknik Resim dersinde” kullandığımız ‘T cetveli’ni bilenler vardır.

Bu cetvelin görünümü T harfine benzediği için bu ismi aldığını anlamaktayız. Ayak bölümü diktir ama, üst bölümüne baktığımızda yatay olarak sağ ve sol yana doğru uzamaktadır ‘T cetveli’nin görünümü.

Belki de bu harfin üst bölümündeki yatay çizgi farklı bir anlamı da anlatmaya çalışmak istemektedir.

Harflerimizin dik duruşta olanı ‘I’ olsa gerek. Bükülen yanı olmayan, dosdoğru kavak ağacı gibi yükselen ‘I’ harfi gibi dik duruş göstermek isteyenlerdeki ilkeli hareketleri her zaman kutlamışımdır.

Dün bir meslektaşımla sohbet ediyoruz. Yıllarca MHP saflarında mücadele verip, ardından ANAP saflarında yönetimde bulunup, ardından yeniden MHP saflarına geçen, şu anda da Ak Parti’de siyaset yapan biri ile görüşmesini anlatmaya çalışıyordu meslektaşım.

Son milletvekili seçimlerinde bile Ak partili olduğu halde MHP’ye oy verdiği söylenen bu kişinin meslektaşımla yaptığı sohbetteki bir olay dikkatimi çekmişti.
Bakın neler konuşuyormuş bu Ak partili vatandaşımız. Meslektaşıma sormuş; “Osmaniye’de 4 vatan haini fetöcü serbest bırakılmış. Bunların üçünün adını biliyoruz, ama dördüncüsünü bilen yok! Senden alalım haberi!”diye sormuş.

Meslektaşım ise dördüncü ismi bilmediğini, eskilerdeki gibi bilgi alabilmenin zorluklarından sözetmeye çalışmış.

Vatandaş bu kez meslektaşımla sohbetini genişletmek adına olsa gerek; “Ne yani! Şimdi sen basın özgürlüğü yok mu demek istiyorsun!? Sen medya mensubu isen, ben de vatandaşım senden bilgi öğrenmek istiyorum! Belki sakıncaları nedeniyle gazetende yazamayabilirsin ama benimle sohbette de söyleyemez misin?”diye sorular sormaya başlamış.

Meslektaşım olayla ilgili bilgisinin olmadığını, kendisinin de sadece üç ismi bildiğini tekrarlamasına rağmen, vatandaş meslektaşımı konuşturmak için farklı sorular sormayı sürdürmüş.

Ardından ne olmuş biliyor musunuz? Vatandaş meslektaşıma; “Sen referandum da bir ‘Evet’ de bakalım, sonuç ‘Evet’ çıksın sen o zaman gel basın özgürlüğünü benden iste!”

Meslektaşım ise bu kadar iddialı söz karşısında susmayı uygun görmüş. Ak Partili vatandaşımızın sözleri gerçekten çok anlamlı, bir o kadar da iddialı ve ciddi olarak yorumlanabilir!

O vatandaşın sözlerine göre, referandum sonucunda ‘Evet’ çıkarsa ‘basın özgürlüğü’ olacak, ya tersi çıkarsa ne olacak?

Halkın iradesine sunulacak olan oylamanın sonucu elbette iki tercihten biri olacaktır. Buna da saygılı olmak gerekecek.

Ne demek şimdi; “Evet çıkarsa basın özgürlüğünü gel benden iste!”sözleri.

Bence böyle bir talihsiz konuşmayı yapan kişi, ağzından çıkanın nereye gittiğini bile düşünmediği gibi, tehdit edercesine tercih değerlendirmesi yapar tavır sergiliyor gibi geliyor bana.

Referandum tarihi açıklandığında demek ki, tercihleri yönlendirmek isteyen siyasetçiler yine halka farklı olaylardan örnekler vererek oy isteyecekler anlamına geliyor.

Vatandaşımızın yüzde kaçı; referandumda hangi maddelerin ne gibi değişikliğine “evet veya Hayır” oyu vereceğini biliyor? Öncelikle bu konuda maddelerde yapılacak değişiklikleri halkımıza bir anlatma zahmetinde bulunsalar! Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar