25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.561
EURO35.0233
ALTIN2434.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Süzme aday!

Osmaniye Merkez ilçe dışındaki ilçelerde Ak Parti Belediye Başkan Adaylarının isimlerini açıklamadı.


Açıklamadı mı desek, yoksa belirlemedi mi desek diye de yorumlayabiliriz.


Osmaniye kent merkezinde yerel seçim çalışmaları ile ilgili hareketlilik göremiyoruz. Nedendir bilinmez ama, adaylar bir yerlere mi güveniyorlar, yoksa işlerini garantiye mi aldılar bunu merak ediyor insanlar.


Ak Parti’nin ilçe Belediye Başkan Adaylarını açıklamamış olmasını insanlarımız artık eskisi gibi merak etmiyor. Süzme bal gibi, Adayların isimleri üzerinde süzme yapıldığı konuşuluyor.


Hani bir halk deyimi vardır; “süzmenin balı tatlı” olurmuş. Belki de adaylar tatlı ve işbitirici olsunlar diye adayları süzgeçten geçiriyorlardır.


Balın süzüldüğü gibi, suyun klorlandığı gibi, Ak parti de adaylarını süzgeçten geçiriyor olmalı ki, henüz isimlerini açıklamakta gün saydırıyor, aday adaylarını da merakta bırakıyor.


İsimlerin belirlenmesi noktasında somut duyum ele geçirilmediği konuşuluyor. Durum böyle olunca da bazı isimler kendilerini garanti görmeye başladılar. Örneğin Düziçi’nde mevcut Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Ak Parti’den aday göstereceğini garanti görenler arasında. Aynı Şekilde Toprakkale ilçesinde de Sedat Şanal kendisini garanti gören isimler arasında yeralıyor.


En kritik tahmin ise Kadirli ilçesinde kafaları karıştırıyor. Kadirli ilçesindeki aday adayları en heyecanlı bekleyişini yaşıyorlar.


İlçelerin adaylarının da partinin genel merkezi tarafından il örgütlerine bildirilip öyle açıklanacağı söyleniyor. Genel merkezin kararlarını bekleyen aday adayları heyecanlı bekleyişlerini sürdürürken, CHP ve MHP’nin dışındaki partiler de  henüz adaylarını açıklamadılar.


Gözler ilçelerde Ak Parti’nin adaylarının açıklanmasında olduğu kadar, diğer partilerin de hangi isimleri aday gösterecekleri az da olsa merak ediliyor.


Ak Parti, MHP ve CHP’de İl Genel meclisi ve Belediye Meclis üyeliklerinin adaylarının belirlenmesinin nasıl yapılacağı yine siyasi kulislerde konuşuluyor. Ak parti ilçe adaylarını da belirledikten sonra Meclis üyeliklerinin nasıl belirleneceğini ortaya koyacaktır. CHP’de Belediye Meclis üyeliklerini parti örgütü ile Adayın belirleyeceği, İl Genel meclis üyelerinin de delegeler tarafından yapılacak oylama ile belirleneceğini öğreniyoruz.


MHP’de isim ve sıralamanın nasıl yapılacağı ise aday adayları tarafından merakla bekleniyor.


Osmaniye’deki yerel seçimle ilgili hareketli günlerin, Ak Parti’nin ilçelerdeki adaylarını açıklaması ile yoğunlaşacağı, diğer partilerde ise Meclis üyelerinin sıralamalarının belirlenmesi ile yoğunluğun daha da artacağını söyleyebiliriz.


Osmaniye’de şunu söyleyebilirim ki, bu güne kadar yapılan yerel seçimlerde yaşanan en sakin, sessiz ve çekingen bir yerel seçim süreci yaşıyoruz. Bu arada adaylar ile partilerinin de sakinliği dikkatlerden kaçmıyor. İnsanlar ülkede yaşanan gündemdeki olaylara yönelirken, 2014 yerel seçimleriyle ilgili sadece üçte bir’in kim olacağı kamuoyunda konuşuluyor. Osmaniye’miz adına hayırlısı diyoruz. Hayırlısı derken hizmet noktasında bizleri düş kırıklığına uğratmayacak bir Belediye Başkanı, Meclis üyelerini istiyoruz. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar