23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5767
EURO34.9159
ALTIN2439.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sumbas, Kaymakam bekliyor

Osmaniye’nin kent merkezine en uzak ilçelerinden Sumbas, kırsal alanda yaşamını sürdüren insanların yoğun olması ile bilinir.

2018 yılı sonundaki TÜİK verilerine göre, Sumbas ilçe merkezinde 2.184 kişi yaşarken, Belde ve Köylerdeki nüfusun sayısı ise; 12.124 olarak belirlenmiştir. Toplam 14.308 kişiden oluşan nüfusu ile Sumbas ilçemize tam BİR YILDIR KAYMAKAM ATAMASI yapılmadı.

Bu ilçemizin tarımsal alandaki sorunlarının ve ilçemizin başkaca sorunlarının takibi ile çözümlenebilmesi için Kaymakam atamasının Bir yıldır yapılamamış olmasından Osmaniye Milletvekillerinin bilgi sahibi olduklarına inanıyorum.

Kararname ile Bayburt’un Demirözü Kaymakamlığına atanan Sumbas Kaymakamı Ömer Coşkun, 25 Eylül 2018 günü vedalaşarak ilçeden ayrıldı. Görevi vekaleten Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan yürütmeye başladı.

Sumbas Kaymakamlığı resmi internet sitesi, ilçede Kaymakam olmayınca “dondu kaldı!” Geçtiğimiz günlerde Kadirli Kaymakamı da Çorum Vali Yardımcılığı görevine atanarak ilçeden ayrıldı.

Bu arada; Bir yıllık süre içerisinde Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesine, sanırım 3, Toprakkale ilçesine 3, Düziçi ilçesine 1 Kaymakam değişikliği atama ile gerçekleştirildi.

Ancak, Sumbas ilçemizde bir yıldır Kaymakamsız olarak halka hizmet verilmeye çalışılıyor.

Daha birkaç gün öncesinde Emniyet Müdürlerinde bile değişiklik ve atamalar yapılırken, Sumbas ilçemize yeni Kaymakam atamasının neden yapılmadığını Osmaniye Milletvekillerine soruyor ve yanıt bekliyoruz!

Sumbas halkı, kendileriyle görüşecek, sohbet edip sorunlarını dinleyecek ve çözümler için uğraş verecek ilçe Kaymakamını bekliyor.

Sumbas ilçe Kaymakamının vedalaşma programını resmi internet sitelerindeki görüntüden sizlerle paylaşmak istedim. Merak edenler; Sumbas Kaymakamlığı yazması halinde Bir yıl önceki bu görüntüyle karşılaşabilirler.

Pazartesi günü Ak Parti Osmaniye Milletvekili, Kadirli ilçemizden Mücahit Durmuşoğlu Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Partisinin İl Başkanı ve İl Genel Meclis Başkanı da birlikteydi.

Osmaniye Milletvekili Osmaniye ile ilgili gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan projelerle ilgili bilgiler verdi. Osmaniye’miz adına sevindirici bu projeleri meslektaşlarımla birlikte dinledik. Konuşmaların ardından gazetecilerin soruları geldi ve Milletvekili Durmuşoğlu yanıtladı.

Osmaniye Milletvekilimize, Sumbas ilçe Kaymakamlığına bir yıldır atama yapılmadığını vurgu yaparak, yazımın yukarıdaki olaylarını anlattım.

Önümüzdeki aylar içerisindeki atamalar kapsamında Sumbas ilçemize Kaymakam atanacağı konusunda gereken çalışmanın yapılacağı yolunda sözlerini öğrendiğimizde, kentimiz adına mutlu olduk. Kasım ayını bekliyoruz, esenlikle….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar