26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.463
EURO34.7591
ALTIN2436.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Su ve temizlik…

Son günlerde temizlik hizmetleri ile ilgili vatandaşlardan şikayetler alıyorum.

Cadde ve sokaklardaki kirlilikler, çöplerin geç alınması çevre kirliliği yönünden vatandaşların şikayetlerine neden oluyor.

Bazı mahallelerde üç günde bir temizlik aracı geldiği yönündeki şikayetleri de buradan yetkililere duyurmak istiyorum.

İçme suyu konusunda şikayetleri gündeme getirmek istedim. Perşembe günü Mehmet Akif Ersoy mahallesinde içme sularının ikindi saatleri sonrasından başlamak üzere yer yer kesintiye uğradığı, bazı musluklardan toprakla karışık su aktığı yönünde şikayetler aldım.

Akşam saatlerinde benim de tanık olduğum içme sularındaki yer yer kesilme olayının gerekçesini vatandaşlarımız merak ediyor.

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğim yağmur suyu kanallarının temizlenmesi, mazgalların temizlenmesi olayını bir kez daha anımsatmak istiyorum.

Yağmurlu günler yaklaşıyor, kanalların tıkalı olması ve mazgalların üzerindeki otların temizlenmemesi halinde cadde ve sokaklarda sel suları yaşamı olumsuz yönde etkileyecektir.

Belediye Başkanı Kadir Kara’nın kente az uğraması nedeniyle yerine vekalet eden Başkan vekillerinin kentin sağlık ve temizliği yönünden duyarlılık göstermelerini bekliyoruz.

Bir kentte hizmetlerin aksamadan yürütülebilmesi için Belediye Başkanının sürekli kentte bulunması mı gerekiyor?

Başkana vekalet eden vekillerin de aynı duyarlılıkta hizmetlerin aksamaması için takipçi olmaları önem taşımalıdır.

Belediye Başkanı Kadir Kara’nın ikinci dönem görevinin başında bulunduğu günleri eleştiren vatandaşları dinliyoruz. Bu konuda Başkan Kara, kente hizmet edebilme adına projelerin takibi için yurt dışı ve Ankara’da olduğunu söylese de kamuoyunda farklı tepkiler duyuyoruz.

Bu tepkilerin azalabilmesi için Başkan Kara’nın hangi projenin peşinde ise bir yerinden inşaatlarına başlaması önem taşıyor.

Vatandaşların en çok merak ettiği projelerden birisi de Belediye hizmet binası önünde yaptırılacak olan “battı-çıktı” projesinin ne durumda olduğu yönünde.

Bu proje daha önce ihale edilmiş, ardından iptal edilerek ikinci kez ihaleye çıkarılmıştı. Sonuç ne oldu, yeni yüklenici firma ile anlaşma imzalandı mı, inşaat çalışmalarına ne zaman başlanılacak? Gibi sorular ve tepkiler kamuoyunda konuşuluyor.

Çarşı merkezindeki trafik karmaşası ile otopark sorunu hala çözümlenmiş değil. Kent merkezinde halka açık tuvalet bulunmaması da yine kamuoyunun tepkisine yol açıyor.

Bir kentte “umumi tuvalet” bulunmaz mı? Camilerin tuvaletleri ise akşam belli saatlerde kapatılıyor, vatandaş esnafların işyerlerinde ihtiyaçlarını görüyorlar.

Kent dışından gelen insanlar çarşı merkezinde “umumi tuvalet” olmadığını öğrendiklerinde doğal olarak tepkilerini dile getiriyorlar.

Eksik ve aksaklıkları yazmaya, gündeme getirmeye devam edeceğiz, yetkililerin de sorunları çözümlemeleri için duyarlılık göstermelerini bekliyoruz. Esen kalın…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar