29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3726
EURO34.9703
ALTIN2325.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

STK’lar ne yapmalı?

Sivil Toplum Kuruluşları olarak tanımladığımız kuruluşların yönetim kurullarının bazıları kendi içlerinde bir takım etkinlikler yaparlar.

Yılda bir kez veya bir kaz kez etkinlik yapan STK’lara da rastlarız. Önemli olan çok etkinlik yapmak değil, önemli ve değerli etkinlikleri kamuoyu ile paylaşmak ve halkı bu etkinliklerin içerisine katabilmektir.

Osmaniye’deki STK’ların sayıları 500’ün üzerindedir. Yıl içerisinde ne gibi etkinlikler yaptığını gazetelerin sütunlarında kamuoyu ile paylaşanlarda var, paylaşmak yerine kendi içlerinde oldu bittiye getirenler de var.

Yaşadığımız kentte kurulmuş olan STK’ların bu kentin ileriye gitmesi, tanınması, gelişmesi adına hizmetler üretmesi, yöneticilere öneriler sunması önem taşır.

Osmaniye’deki STK’ların bir araya gelerek ayda bir kez olsun toplantı yapmaları,  yapılacak olan toplantılarda da kentin önemli sorunlarının tartışılıp, konuşularak bir rapor halinde önerilerle birlikte yöneticilere sunmalarını bekliyoruz.

Yerel yönetimlerin nasıl çalıştıkları, eksik veya aksaklıkları, kentin sorunları konuşulup tartışılmalı, sorunları belirleyen STK yöneticilerinin çözüm önerileriyle birlikte raporunu toplantıda ortaya koymasının ardından ilgili yerlere sunulması kentin geleceği açısından önemlidir.

Kamu kurumlarında yaşanan eksik veya aksaklıklar, yaşanan sorunlar yine STK’lar tarafından oluşturulacak görevlilerce incelenip, araştırılmalı hazırlanacak olan raporlar kamu kurumların yetkililerine sunulması yine kurumların sağlıklı çalışmalarını sağlayacaktır.

Osmaniye’deki STK’ların yöneticileri bu kentin gelişimi ve kalkınması için birlikte hareket etme kararını alırken, birilerinin çıkarlarına veya siyasi iktidarlara karşı veya tarafmış gibi hareket etmek yerine halkın çıkarları ön plana alınarak bu işler yapılmalıdır.

Sivil insiyatif dediğimiz bu olayla ilgili olarak yaşadıkları kenti seven, sevdiklerini söyleyen STK yöneticilerini bu konuda birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

Her ne kadar ayrı ayrı kuruluş olsalar bile, kentin gelişmesi ve kalkınması adına ortak hareketler edilmesinin bilinci ile bir araya gelinmesi gerekiyor.

Siyasi partilerin yöneticileri veya Milletvekillerinin etkilerinde kalmak yerine, tarafsızca, sadece halktan yana taraf olma adına bir araya gelmesini düşündüğümüz STK’ların  bu kentin geleceği için önemli projeleri ortaya çıkaracaklarına inanıyorum.

Böyle bir buluşmayı yapması gereken herhangi bir STK’nın Başkan veya yöneticileri, gelişmeleri kendilerinden yana değil, birlikte hareket edilmesinden yana, Osmaniye halkı ve bu kent için yapıldığını da yaşanan gelişmelerde göstermeli, sorunların çözümünde herhangi bir siyasi eğilim veya iktidardan yana veya iktidara karşı olarak değil, sağlıklı ve yaşanabilir kentten yana sorunların çözüm önerileriyle birlikte ortaya konulması olarak değerlendirilmelidir.

STK yöneticileri içinde her siyasi görüşten kişiler olabilir, ancak beklenti bu kent ve yaşayan insanlar için ise eğer, siyasi görüşü bir kenara bırakarak çözüm yolları ortaya konulması ve istenmelidir.

Sağlık konusunda bir sorun mu yaşanıyor ve ya bir başka kamu kurumunda aksaklıklar mı görülüyor, STK’lar bu konuda ortak hareket etmeli, sorunların çözümünü önermelidir.

Aynı şekilde yerel yönetimin eksik veya aksaklıkları konusunda da aynı yöntemle hareket edilmelidir. Bu kentin sorunların en sağlıklı çözümü ancak böyle sağlanabilir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar