27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sözler ve yaşananlar

Ülkede “istikrar ve terör olaylarının bitirilmesi” ön plana çıkarılarak halktan istenilen oyların, istenildiği gibi sonuçlanmasının ardından yaşanılan olayları izliyoruz.

Terörün kökünün kazınacağını söyleyenler hala, “mücadele ediyoruz” diye konuşmalarını sürdürüyorlar. Birkaç gün önce 8 şehit verdiğimizi anımsayın. Terör olayları bitirilmesi için her ne kadar mücadele verilmiş bile olsa, acaba bir yerlerde eksik veya aksaklıklar mı var dile akıllara geliyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı  Fatma Betül Kaya “fakir hane sayısının 2 yılda 150 bin” artığını söylüyor. Bakan Kaya, 2014 yılında 3 milyon 5 bin 898 kişiye bedava kömür ve gıda yardımı yapıldığını, bu sayının 2016 yılında 3 milyon 154 bin 69’a yükseldiğini belirtiyor.

Ekonomi Bakanı  Nihat Zeybekçi’nin  akaryakıtla ilgili sözlerine bakalım; “Benzin ve mazotla ilgili otomatik olarak kurulmuş bir sistem var, buna ne Bakanlıklar karar veriyor, ne Hükümet karar veriyor, ne de Enerji bakanlığı karar veriyor. Otomatik olarak çalışan bir mekanizma var”diye konuşuyor.

Terör olayları ile ilgili bir habere bakalım. Türkiye’de eylem planlarında bulunduğu bildirilen İŞİD örgütüne yönelik olarak 22 Ekim ile 1 kasım tarihleri arasında 25 ilde düzenlenen operasyonlar sonunda; 96’sı Türk, 187’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 283 kişi gözaltına alınırken, bunlarla birlikte patlayıcı madde ve silahların da ele geçirildiğini öğreniyoruz.

Değişik illerimizde yaşanan olumsuz olayların bir kaçına gözalatalım. “İstanbul-Esenyurt’ta İhsan A. Takip ettiği eşi Şenay A.’yı otomobilde öldürdü” Samsun’dan bir haber; “9 Aylık hamile Meryem Y. (20) ile eltisi 18 yaşındaki Burcu Y. Bir evden hırsızlık yaptıkları gerekçesi ile  gözaltına alındı”

İstanbul Silivri’de “polis ekipleri tarafından fuhuş yapan 20 kadının 20’sinin de Aıds’lı çıktığı anlaşıldı. Yabancı uyruklu kadınların, “çocuk bakıcılığı” vaadi ile Türkiye’ye çağrıldığı belirlendi.”

Muğla’nın Marmaris ilçesinden bir haber; “Trafik polislerinin  öğrenci servislerine yönelik denetimlerinde N.S.’nin kullandığı  İlkokul öğrenci servisinde 18 kişi taşınması gerekirken 28 kişi olduğu görüldü. Servis sürücüsünün aynı zamanda  bir süre önce ‘alkollü araç kullanmaktan’ 2 yıl ehliyetine el konulduğu anlaşıldı”

Ülkede bu tür olumsuz olaylar yaşanırken, siyasal gelişmeleri de izliyoruz. İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Niğde ve Düzce gibi Belediye Başkanları ‘istifa’ ederken, yenilerinin de geleceği söylentileri siyasal olayları hareketlendiriyor.

“Metal yorgunluğu” olarak adlandırılan “istifa etmeleri” yönündeki sözlerin devamında, 7 Belediye Başkanı’nın daha isimlerinin geçtiği yönündeki haberler görmekteyiz. İddialara baktığımızda; Gaziantep, Antalya, Trabzon, Ordu, Uşak, Nevşehir ve Afyonkarahisar Büyükşehir belediye Başkanlarının da istifalarının gündemde olduğu yönünde haberler geliyor.

İktidar Partisi’nin Belediye Başkanları ile ilgili düşündükleri ve planları kendi içişleri olarak değerlendirilse de, Bu başkanların yüreklerindeki gerçeklerin gelecekte ne gibi sonuçları doğurabileceğini de tahmin etmek önem taşımaktadır.

Belediye Başkanları’ndan “istifa etmeleri” istenmesi ve istifaların ardından, Muhalefet partili Başkanlara da sıranın geleceği sinyalleri gelmeye başladı.

İzliyoruz, gelecek günler ne getirir, neleri götürür birlikte göreceğiz. Esenlikle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar