26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.532
EURO35.0123
ALTIN2437.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Söyleyeni mi, söyletene mi bakalım!

Bir sabah kalkıyoruz, ne duyalım; yeni bir günde yeni bir gündem halkın tartışmaları için ortaya çıkabiliyor.

Bazı anlarda da tam uyumak istediğimiz sırada yeni bir gündem haberi ile uykularımız kaçıyor.

Hani bu iktidar kuyrukları sona erdirmişti!? İnsanların kuyruklarda beklemeleri, hastane kapılarında sıra beklemelerine son verilmişti!?

Duyduklarıma mı, gördüklerime mi inanayım aklım karışıyor.

İktidar partisinin Genel merkezinde çalışan Kürşat Ayvatoğlu ile haberlerin gündeme düşmesi, sanırım AKP’yi biraz olsun sarsmıştır.

Olayın ayrıntıları değil benim düşündüğüm, 25 yaşındaki bir delikanlının bu kadar serveti nasıl sahip olabildiğidir.

Edindiği servetinde gözümüz yok, ama bir halk deyimi vardır; “Yoksul  varlığı bulunca orasına, burasına sürermiş!”denir.

Mal varlığını artıran 25’lik delikanlı, öylesine varlık sarhoşu olmuş ki; “pudra şekeri” ile otomobilindeki görüntüsü ile gündeme geliverdi!

Hangi siyasal parti olursa olsun, böylesi bir olumsuz olayın yaşandığı ve haber olarak gündeme düştüğü anda, o siyasal parti kendisine çeki-düzen vermeli ve anında böyle bir personeline yasalar karşısında gerekenin yapılması yönünde onay vermelidir.

Böylesi olumsuz bir olayın unutulmasını sağlamak veya tartışılmasına tepki göstermek öncelikle halkın gözünce o partiye zarar verir.

Bu iktidarın sözcüleri kuyrukların sona erdiğini söylüyor ya; Ramazan öncesi indirim yapan Et ve süt kurumu Erzurum Yakutiye’de insanların uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

İstanbul’daki “Halk ekmek büfeleri” önündeki kuyrukların ucuz ekmek alabilme amaçlı olmadığını görmek istemeyenler, halkın alım gücünü hesap etmeden konuştuklarını düşünüyorum.

Hastane önlerinde aşı kuyruğu bekleyenlerin haberlerine ne diyelim! Aşı randevusu verildiği halde yeterli sayıda aşı olmayınca hastanedeki hekimler ve hastane yöneticilerinin yaşadıkları ve orada oluşan kuyruklara ne diyeceğiz!?

İzmir’de takı satarak yaşamını sürdüren Aslı Özkısırlar, akciğer tedavisi olabilmek için 20 gündür tedavi olabilme uğraşı veriyordu, yatak sırası bekliyordu. Bu olayı sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı’nı da etiketleyerek duyurmuştu.

Sonunda bu genç kadını kaybettik ve sonsuzluğa uğurlandı. Böylesi bir olay karşısında akla ilk gelen; Şehir Hastaneleri açmakla övünen iktidar sözcülerinin konuşmaları geliyor!..

TÜİK verilerine göre her ay ki işsizlik rakamları açıklanıyor. Rakamlara bakıyorum, gördüklerime bakıyorum nerede yaşadığımı merak ediyorum!

Adalet Bakanlığı Bayburt Adliye Sarayı’nda çalışmak üzere, İlköğretim mezunlarının başvurabileceği ve asgari ücrette çalışacak İŞKUR üzerinden işçi alınacağı ilanı yayınlıyor. Başvuru süresi 4 gün, 81 bin 910 nüfuslu  Bayburt’ta 2 kişinin alınacağı iş için Bin 3 kişi başvuruda bulunuyor. Bu başvuruların arasında 231 kişinin Lisans ve Ön lisans mezunu olması düşündürücü olsa gerek!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde; şoför, büro elemanı ve park bahçelerde çalışmak üzere 200 işçi alımı yapılacak. İlanın yayınlanmasının ardından  45 bini Üniversite mezunu olmak üzere toplam 52 bin başvuru yapılıyor.

Sözlerimin bittiği yerdeyim, iktidar sözcülerinin sözlerine değil, gördüklerim ve yaşadıklarıma inanırım….Bizi ne kadar kandırabileceksiniz!?

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar