29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

S’li tanıtımlar…

Bir kentin veya ülkenin tanıtımı için “S” harfinin önemini iyi anlamak gerekiyor. Bunu anlayamadığınız zaman yaşadığınız veya yönettiğiniz yerleşim yerini tanıtabilmeniz zordur!

Nedir bu “S” harfinin özellikleri diye düşünmeye başlamış almalısınız veya bu yazıyı okumadan başka sayfaya geçmişseniz, zaten bilgi sahibi olamazsınız. 

Nüfusu ne olursa olsun; bir köy, belde, ilçe veya il olabilir yaşadığınız ya da yönettiğiniz yerleşim birimi. Buranın tanıtılması ve dışarıda duyurulması için, ekonomik ve sosyal alanda gelişmesi için bir takım çalışmalar yapılması gerektiğini sanırım biliyorsunuz!

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) olarak; Osmaniye’mizin ismini sanatsal alanda duyurabilmek için yıllardır uğraş veriyoruz. Sanat ve kültür alanındaki etkinlikler insanları mutlu eder, barışı getirir ve dostlukları çoğaltır diye düşünüyoruz. 

Gelin görün ki, bu konuda gerekli ilgi ve desteği göremesek bile, bir grup gönüllü insan olarak etkinliklerimizi sürdürüyoruz.

Örneğin bugün Osmaniye kent Merkezindeki Belediye Kent Müzesi bahçesinde; Şair-Yazar-Ozan ve Aşıkları buluşturmak üzere bir etkinlik yapmak istediğimizde, yerel yönetim tarafından desteklenmeyi bırakın, “neredeyse” (Engellenecektik (!)

Kaldı ki biz sadece, Kent Müzesi önündeki bahçeyi kullanacak, masa, sandalye ve cihazları dernek olarak kendimiz karşılayacaktık, bunu dilekçemizde de belirttiğimiz halde, dilekçemiz belli yerlerdeki denetimler sonucunda 5.’nci gününde “Olur” gelebildi.

Bugün Osmaniye merkez ve ilçelerinden olmak üzere; Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Hatay, Karaman, Ankara, Zonguldak illerinden gelecek olan Şair-Yazarlarımız kitaplarını okurları ile Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi bahçesindeki stantlarında buluşturacaklar. 

Osmaniye Belediyesi’nden sadece “Müze bahçesini” kullanmak isteğimiz, başkaca katkı istemediğimiz halde bu konudaki “engellercesine!” yapılan görüşmelerin amaçlarını merak ediyoruz!

OSMANİYE KADIN FUTBOL TAKIMI

Osmaniye’mizin tanıtımı adına önemli olan ve Türkiye 2.Ligi’nde mücadele veren Kadın futbol takımı, ilgisizlik yüzünden zorluklar yaşıyor.

Türkiye’nin 81 ilinde kaç Kadın futbol takımı bulunuyor? Osmaniye Kadın Futbol takımı 2.’nci Lig’de Osmaniye’yi temsil ediyor.

2001-2004 doğumlu ve Osmaniyeli kızlarımızdan oluşan yerli bir futbol takımı.

Antremansız, emanet forma ile ilk maçını Osmaniye’de oynayan kızlarımız destek olmadığı için moralsizce çıktıkları karşılaşmaya evlerinde; tek bir gol atamadan, 8 gol yiyerek tamamladılar.

Pazar günü kızlarımız Aydın iline gide-bile-cek-ler mi!? Asıl sorun burada yatıyor.

Osmaniye-Aydın arası takım oyuncuları araç arayışı peşine düştüler.

Konaklama ve yemek masrafını unutan Osmaniye’nin kızları, bu kentin tanıtımı için ellerindeki önemin farkındalığı ile sürdürmeye kararlı olduklarını söylediler.

Osmaniye’deki yerel yönetimin başındaki kişi başta olmak üzere, Vali Coşkun ile yapılan görüşmelerde gerekli desteği alamadıklarını söyleyen Kadın Futbol takımı kulübü Başkanı Erdal Kırıkkanat’ın anlattıkları dinlerken; OŞYAD’ın kentteki uğraşı aklıma geldi.

Kentlerin tanıtımı için “S” harfi ile başlayan bir diğer etkinlikle ilgili sadece; “Seks!” sözünü demekle yetinmek istiyorum. 

Osmaniye bu üç “S” harfli sözcüklerden hangisi ile anılmak ister!?.. Saygılarımla..
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar