25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5712
EURO35.0091
ALTIN2422.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Size yapılsaydı, sokaklara çıkardınız!

Geçtiğimiz günlerde Aksaray’da yaşanan “öğretmen şiddeti” olayı ile ilgili, eğitim sendikalarından herhangi bir açıklama yapılmamasına üzüldüm.

Bir öğrenci, öğretmenine karşı şiddet  göstermiş olsaydı eğer; eğitim sendikaları aniden buluşur ve basın açıklamaları yaparlardı.

Bir öğrenciyi “top oynarcasına döven öğretmen” ile ilgili eğitim sendikalarından kınama görmedim ve üzüldüm.

Eğitim sendika Başkanları böylesi bir olayı sanki onaylıyormuş gibi geldi bana!.. Bu öğrenci Ortaokuldaki 13-14 yaşlarında bir öğrenci değil de, Lise öğrencisi olsaydı, aynı öğretmen bu öğrenci ile top oynar gibi  dayak atabilir miydi!?

Aksaray'da, Şehit Salih Aksu Ortaokulunda öğrencisini darbeden öğretmen Ali Rıza Y. ‘in hangi eğitim sendikasına üye olduğunu merak ediyorum. Ayrıca üyesi olduğu sendika tarafından herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmadığını da sormak istiyorum.

Ayrıca, görüntüleri izleyenlerin tepkileri nedeniyle  “şimdilik istirahat  altına alınan” bu öğretmenin, bundan sonraki durumu önem taşıyor!

Yıllardır haklarını savunmaları adına basın açıklamaları yazdığım eğitim sendikalarına seslenmek istiyorum. Bu öğretmen hangi eğitim sendikasının üyesi veya değil! Bu konuda, herhangi bir sendika üyesi ise hakkında ne gibi işlem yapıldı!?

Ayrıca, psikilojik sorunları olan ve gerçekleştirdiği olayla da görüntüleri ile belli olan bu kişinin hala öğretmenliğe devam edebilmesini olası olarak görmüyorum.

Benim asıl söylemek istediklerim yine Eğitim sendika yöneticilerine olacak! Neredesiniz, neler yapıyorsunuz!?

Kendi haklarınız çiğnendiğinde sokaklara çıkarsınız, basın açıklamaları yapar ve konuşmalar yaparsınız.

Bir öğretmen,  13-14 yaşındaki bir öğrenci ile futbol topunda oynar gibi darp ederken, kamera kayıtlarına yansıması bir yana bir kadın öğretmen tarafından  o öğrenci kurtarılırken, ayrıca haber bültenlerinde gündem olurken; ey eğitim sendikaları nerelerdesiniz!?

Bunalımlı kişilerin öğretmenlik yapmasını bilmeyen veya görmeyen bir eğitim sistemimiz olduğunu anlıyorum.

Eğitim Sendikaları ile, üyelerinin  maaşları ile birlikte aidatlarının  yatırılmasından hoşnut olarak koltuklarındaki rahatlığı sürdürüyorlar!

İddianamede ifadesine yer verilen öğrenci S.T.K, öğretmeninin "Sen niye bana küfür ettin?", kendisinin de "Ben küfür etmedim hocam" dediğini ancak sanık Ali Rıza Y'nin birden yüzüne 4-5 kez ya da daha fazla tokat attığını, kendisini darbeden öğretmeninden şikayetçi olduğunu beyan etti.

Sanık Ali Rıza Y. de ifadesinde Şehit Salih Aksu Ortaokulunda matematik öğretmeni olarak görev yaptığını, 14 Aralık'ta 5-B sınıfında derse girdiğini belirtti.

Aksaray'da öğrencisi T.K'ya tokat ve yumruk atıp döven, boğazını sıkan öğretmeni bir başka öğretmen durdurdu. Gözaltına alınan öğretmen çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar