23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5739
EURO34.8881
ALTIN2432.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Siz konuşun, Halk yaşasın!..

Bizim ülkede gündem değiştirme olayında saniyeler bile yetersiz kalmaya başlar oldu. 

Siyasilerin atışma ve tartışmaları bir anda gündeme yerleşirken, bazı anlar oluyor ki, özellikle de iktidar partisi içerisindeki bir isim ortaya attığı iddia ile ülke gündemi bir anda karışabiliyor!

Son günlerde Cumhuriyet’imizin kurucusu Atatürk’e taktılar! İktidar “15 temmuz fetö kalkışması” olayları ile ilgili davalarını sürdürürken, hala gözaltı ve tutuklamalar yaşanırken ve Adliyeler bu davalarla meşgul olurken, Atatürk’e karşı yapılan saldırıları anlamakta zorlanıyorum.

Günümüzdeki en önemli mücadele “Fetö kalkışması” ile ilgili değil mi? Bu kalkışma neyi amaçlıyordu ve dinsel inançları kullanarak yola çıkılıp sonucunda da böyle bir kalkışma yapılmadı mı? Kim veya kimler bu olayın aktörleri; yıllardır insanların inançlarını sömürerek kendilerine çevre edinip, değişik yöntemlerle kasalarını doldurup, hatta devletin bazı kurumlarını bile kullanarak etkinlikler yapan bir “dini cemaat” olmadığını inkar edeniniz var mı?

Atatürk’e dönelim, İslamiyet’in kitabının Kur’an-ı Kerim olduğunu, din ile devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirterek “laiklik” ilkesini getirmişti. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarken ise dağdaki çobandan, camideki imam’a kadar her meslekten insanı bir araya getirmişti. Atatürk’ün üzerinde en çok durduğu konu ise; dini kullanarak topluluk oluşturmaya çalışan (cemaat) olaylarına karşı dikkatli olunması yönündeydi.

Ne zaman, dini kullanarak oluşturulan cemaatlerin çalışmalarına göz yumuldu, ardından bu günlere geldik.

Ak Partili Ayhan Oğan, son günlerde gündemi karıştırmaya çalışıyor. Oğan diyor ki; “Yeni bir devlet kuruyoruz, lideri de Recep Tayyip Erdoğan” sözlerine kendi partisinden bile tepki geldi.

Ak Parti’li Oğan daha da ileriye giderek, bir özel tv kanalındaki konuşmasında; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk değildir”diye sözler kullanıyor.

Ak Partili Oğan’ın televizyon programındaki konuşmasında, Anayasamızın ilk 4 maddesinin değiştirilemez olması ilkesine karşı olduğunu belirterek; “ Bu ilk maddenin değiştirilemez olması Türk devlet geleneğine aykırıdır. Değişmeyen tek şey töredir. Böyle bir madde koymak devleti kilitlemektir!”demiş.

Hadi diyelim, sana katılmaya çalışalım Ayhan Oğan! Atatürk ile senin ne alıp veremediğin var!?

Samsun’da oynanan Beşiktaş ile Konyaspor arasındaki süper kupa final maçına, “Yaşasın Mustafa kemal Paşa” yazılı parkart stadyuma alınmadı. Bu maç için stada girenler ceplerinde bıçakları ile girdiler ama, yukarıda yazdığımız pankart ile taraftarlar ne yazık ki giremediler!

Siyasetle uğraşanlar, her olayı kendileri bilir, halktan da oy isteyerek siyasi yaşamlarını sürdürmek isterler. Ama, bizim saf düşünceli halkımız o insanlara her zaman inanmışlardır, aldatılsalar bile!

Adana’nın Seyhan ilçesindeki 15 yaşındaki E.Ç. isimli genç kızımız, Ortaokulu bitirdikten sonra  TEOG sınavında da iyi bir puan alarak  okula gidip tercihini yapmak ve okula kaydolmak istediği sırada; anne ve babası tarafından engellenir ve okumasının “buraya kadar” olduğu söylenir.

Genç kız, anne-babasının tutumuna karşı Polise sığınır, okumak istediğini bildirir. 

Anne ve babasının okumasına izin vermeyen kız çocuğu, okumak istediğini belirtirken, devlet korumasına alınır.

Ülkemdeki kız çocuklarının okumaları engel olanlarla mücadele etmek yerine, Atatürk’e karşı sözlerle kendilerini gündeme taşımaya çalışan siyasileri kınıyorum! Mutlu günler dileklerimle…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar