19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5557
EURO34.7639
ALTIN2497.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Siyasetin kıyısından…

Cadde ve sokakta karşılaştığım vatandaşlar, ekmeğin yüzde 25 zamlandığını, domatesin, soğanın, yeşil biberin fiyatlarının yükselişini sormuyorlar.

Hatta Osmaniye Belediyesi Özel  Halk otobüsleri olarak hizmet veren toplu taşıma ücretlerinde 25 kuruş indirim yapıldığını ve bunun nedenini bile soranla karşılaşmadım. 

Zamlara kınıksamış gibi yaşar oldu insanlar, işsizlik bile konuşulmaz oldu. Bu nasıl bir sorgulamasız yaşam demeyin! İnsanlar sorguluyor, hemde çok iyi sorguluyorlar! Ama 31 Mart yerel seçimleri sonuçlarının tahminlerini, siyasi partilerinin adaylarını ve kimin kazanıp kazanamayacağını sorguluyorlar, konuşuyorlar.

Bu yazıyı yazdığım  sıralarda kent merkezindeki Belediye Başkan adayları ile ilgili merak eden vatandaşları bilgilendirmek istiyorum. 

Anımsarsanız “Anayasa değişikliği” ile ilgili referandum yapılırken ne deniyordu: “Bundan sonra koalisyon  Hükümetleri olmayacak! Yeni Anayasa ile bu sorun çözümlenecek!”

Çözümlendi mi diye günümüzde sormak gerekirse, Anayasa değişikliği yapıldı ama, ilk yerel seçimde siyasi partiler “koalisyon” yapmaya başladılar. Burada evdeki hesap çarşıya uymadı diyebilir miyiz!?
Atalarımızın bir sözü vardır; “Dökme suyla değirmen dönmez, su bendinden olmalı!” Bir başka deyimle, borç ile borcun kapatılması sadece süre kazanma anlamına gelir, ki bunun da bir tıkanma noktası karşımıza çıkabilir!

Kentimizdeki yerel seçimler öncesine dönmek gerekirse; AKP ile MHP’nin “ittifak” yapması ile Merkezdeki iki dönemdir MHP’den seçilen Kadir Kara’nın, üçüncü dönem için Aday olarak seçimlere girmesi kararı alındı. AKP Merkezde Aday göstermezken, karşı siyasetteki CHP ile İyi Parti de ortak bir aday çıkardı. Millet ittifakı olarak 10 yıl öncesi bir dönemin AKP’li Belediye Başkanı Davut Çuhadar, CHP ile İyi Parti’nin ortak adayı olarak seçimlere girecek.

Bu olaylar gelişirken Bağımsız Aday olarak Kadir Karayel’in çalışmalarına tanık oluyoruz. Medya ve esnaf ziyaretleri ile Karayel seçimlerde Bağımsız aday olarak dolaşıyor.

İki dönemdir CHP’den Belediye Başkan Adayı olan mimar Haydar Aktürk, Millet ittifakı için başvuru yapmasına rağmen Aday gösterilmeyince, sosyal medya üzerinden anket yaptırdı. Bu arada Aktürk’ün Aday olması için diğer siyasi partilerden teklifler gelmeye başladı.

DP, BBP, Saadet Partisi yöneticileri Aktürk ile görüştü. Bu partilerin bütünlük içerisinde desteğinin alınabilmesi noktasında Aktürk ise temkinli hareket etti. Bu arada; partilerinin Aday belirlemesindeki kararlarına tepkili olan; AKP ve MHP’li bazı isimlerin Aktürk’ün Adaylığına sıcak baktıkları olayları yaşandı.

Ancak Aktürk üçüncü kez yenilmeme veya kendisine getirilen teklifleri ince eleyip sıkı dokuma adına oy oranlarına baktığı siyasi parti yöneticilerini kırmayarak beklemeyi tercih etti ve Aday olmadı.

Tam bu olayların görüşüldüğü sırada AKP içerisinde önemli bir isim olan Ömer Yağmur, partisinden istifa ederek Saadet Partisi’nden Merkez Belediye Başkan Adaylığı başvurusu yaptı ve bu adaylığı kabul görmesi sonucu, kamuoyuna duyuruldu.

Şimdi kent merkezi için 4 aday karşımızda, Hangisi kazanabilir veya hangi adaya oy vereceksiniz bilemem ama; sokaktaki vatandaşların sorularına yanıt vermekte zorlandığımı belirtmek isterim. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar