28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sinemdeki Senem…

Sinemin tam şurasında, orta yerinde bir tatlı duygu, ılık bir duygu var ki, o da senemin huzurlu ve mutlu geçmesini çağrıştırıyor.

Sinemin orta yerinden seneme gelen bu güzelliği tarif edebilmek için, dizelere nasıl sığdırabileceğimi bilemiyorum.

Sinemin orta yerinde kabaran, büyümeye yüz tutmuş duygularımı, yeni senenin tepesinden aşağıya savurmak istiyorum. İstiyorum ki tüm sene boyunca sinemdeki duyguları yaşayabileyim.

Benim içinden gelen bu duygular, yüreğim ve aklından geçenler böyle. Umudumu yitirmeden yaşama daha güzel sarılmak en güzel olanı.

Seneler gelip geçiyor, acısı ile tatlısı ile ömürden giden anıları gerilere doğru baktığımızda anımsamaya çalışıyoruz. İşte tam anda sinemizde beslediğimiz duyguları da tazelemiş oluyoruz.

Yeni yılın ilk günlerinde insanlar beklentilerini sıralarlar, umut ederler, arkadaş ve dostları ile paylaşırlar. Beklentileri her an güzel olsun, sağlıklı bir yaşantı sürdürmeyi ister ve beklerler.

İşsizler kendileri için bir ekmek kapısı bulmayı, öğrenciler eğitim ve öğretimlerinde istedikleri bir okulda okumayı, bekarlar evlenmeyi, yalnızlar ise kendilerinin mutlu olabileceği dost ve arkadaş edinmeyi umut ederler.

2020 yılından beklentisi olanlar değişik görüş ve düşüncelerini sıralarken, en çok ta insanların istediği dostluk ve barış içerisinde yaşanabilen bir yeryüzü olması şeklindedir. Kavgasız ve karşılıklı anlayış, huzur ortamı ile birlikte herkesin karnını doyurabileceği şekilde işinin olması tüm insanların öncelikli beklentileridir.

Seneler gelip geçerken, yeni bir senenin başında kimsenin sinesinin daralmaması, sinesindeki nefesin teklememesi ve sağlıklı nefes alabilmesi önem taşımaktadır.

Bir türkünün sözlerindeki; “sineme vura vura çürüttüm bu ömrümü”diyen dizeleri anımsadım. Seneler gelip geçse de, kimse sinesine vura vura ömrünü çürütmesin, seneler sinelerde acı yaşatmasın. Takvim yaprakları bir sonraki güne döndüğünde, dündeki olumsuzlukların unutulabilmesi, her yeni günün aydınlık ve güneşli sabahlarda uyanılması, yeryüzündeki tüm canlı ve cansız varlıkların dünyadaki güzelliklerinin solmaması tek dileğimiz olmalıdır.

Şair Nazım Hikmet ne güzel söylemiş; “Bir ağaç gibi tek ve hür/Bir orman gibi kardeşcesine/bir hasret bizim…”

Geçmiş yılları gerilerde bıraktık, olumsuz olayları tozlu takvim yapraklarının arasında bırakalım. Yeni bir yıla girerken; Suriye’deki iç savaşın sona ermesi, Libya’da emperyalizmin başlattığı olumsuz olayların bitmesi, Irak’ta ABD’nin yeni tezgahının hayata geçirilememesi, Ülkemizdeki siyasilerin kısır çekişmeler yerine, vatanın bölünmez bütünlüğü ile halkımızın barış içerisinde yaşayabilmesi için güzel düşünceler ile uygulamaların yaşanmasını umut ediyorum. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar