28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sinekler…

Belli ki bugün, dün yaşananları sizlerle paylaşacağımı sanıyor veya bekliyordunuz.

Yine maden ocağında emekçi insanlar kaldı, yaşama uğraşı içerisindeki emekçilerin kurtarılma çalışmaları devam ederken, “Cumhuriyet resepsiyonları” iptal edildi.

Bazıları için resepsiyonların iptal edilmesi ‘yerinde’ olarak görülse de, keşke madendeki emekçilerin başına böyle bir olay gelmeseydi de programlar iptal edilmeseydi diye düşünüyorum.

Madendeki emekçiler ve Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri konuşulurken, Türkiye’de insanlar bu görüş  ve olayları düşünürken, Peşmergelerin geçişleri arada sıkıştırılmaya çalışıldığını da düşünenler olmalı.

Dün ve önceki günkü yaşanan olayları izlemeye çalışan halkımız, Peşmergelerin nereden ve nereye nasıl geçtiklerini haber bültenlerinde bile ‘azıcık’ bilgilendirildiler.

Geçtiğimiz yıllarda da bazı ulusal bayramlarımız bazı bahanelerle iptal edilmişti. Hatta bazıları Anıt Kabir’e gitmeme uğruna yurt dışındaki gezilerini uzatmışlardı.

Onlar için maden ocağında yaşanan facialar, programları erteletmede, yapmak istedikleri bazı olayları halkın gözlerinden sakındırarak eylemleştirme de yardımcı oluyor gibi geliyor.

Soma’daki maden emekçilerini kısa sürede unutturmaya çalışanlar, Büyükelçiliğimizdeki 49 kişinin kaçırılması ile ilgili haberlere yasak koyanlar, sanmayın ki son maden faciası ile ilgili de yine halkın bilgilendirilmesine engelleme koymak için bahaneler arayabilirler.

Bu konularda özetle bir takım olayları sizlerle paylaştıktan sonra yazımın başlığına dönmek istiyorum.

Sineklerden sözetmek istedim sizlere. Hangi sinekler diye aklınızdan farklı fikirler geçebilir.

Bildiğiniz, gördüğünüz ve yakından tanıdığınız kara sineklerden sözedeceğim, yani onların insanlara verdiği rahatsızlıklardan sözetmek istiyorum.

Mevsim olarak soğuk havalar yavaş yavaş başladı, ancak bazı anlarda yine mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık yaşayabiliyoruz.

Osmaniye’nin değişik mahallelerinden şikayetler alıyorum. Karasineklerden rahatsız olanlar, bu mevsimde Osmaniye’de sineklerin verdiği rahatsızlıkların bir çözümünün olup olmadığını soranlar artıyor.

Mahallelerin dışında, kent merkezindeki işyerlerinde bile insanlar sineklerden rahatsızlık duyduklarını anlatıyorlar.

Bu mevsimde nedir bu sineklerden duyulan rahatsızlık diye ben de yetkili ve yöneticileri duyarlı olmaya davet etmek istedim. Bu davetimi okurlarımın bana yaptıkları şikayetlerin iletilmesi olarak görevimi yerine getirirken, görevlerini yapmaları gerekenlerin de görevlerini iyi takip etmelerini beklemek üzere paylaşıyorum.

Sinekler; insanları rahatsız eden küçük hayvanlar. Sinekle ve canlıları rahatsız edici diğer hayvanlarla mücadele kapsamında kentimizde yapılan çalışmaların yetersizliğinden de şikayetler var.

Bir yaz boyu Osmaniye’de, hatta Zorkun başta olmak üzere bazı yaylalarımızda bu sene sineklerden rahatsızlık yaşandı. Mutlu olma uğraşı içerisinde olanlar veya kente mutluluk görüntüleri vermek isteyenler bu yaşananlar karşısında ‘mutlu mu acaba?’ saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar