27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sınavlar

Okular kapandı, Cuma günü öğrenciler karnelerini aldılar. Karne heyecanı, zayıf notlar, iyi notlar, teşekkür ve takdirnameler öğrenciler arasında, veliler arasında konuşulmaya başlandı.


Karnesinde zayıf olan öğrenciler  arkadaşlarının yanında boyunları büyük kalırken, ertesi günü tatil başlıyordu. Cumartesi gününü eğlence alanlarında, pikniklerde, deniz ve yaylalarda geçirmek isteyen öğrenciler çeşitli hayaller kurmaya başlamışlardı.


Karnelerin alınmasının ikinci günü Lise öğrencileri için Üniversite sınavları yapıldı. Bir eğitim ve öğretim yılının yorgunluğunu üzerinden atamayan öğrenciler, okulların kapanmasının ikinci gününde Üniversite sınavlarına girdiler.


Öğrenciler sıkıntılı, yorgun, aileler sıkıntılı ve çocuklarının sıkıntılarına ortak olmaya çalışıyorlar.


Pazar günü Lise son sınıf öğrencileri Üniversite sınavlarına girerken, öğrenciler kadar veliler de sık sık sınav yapılmasından dert yanıyorlardı.


Üniversite’ye girebilmek için iki kez sınav yapılmasına öğrenciler kadar veliler de tepkiliydi.  Pazar günü yapılan sınavların ardından, bu hafta Üniversite sınavları konuşulacak. Ardından sorularda yanlışlık olup olmadığı, soruların sızdırılıp sızdırılmadığı ve yanıtların açıklanması ve alınan puanlar heyecanla beklenecek.


Bu günlerde öğrenci ve veliler bu heyecanı yaşarken, yayla ve deniz mevsiminin de başlaması ile kentten göçler başlayacak.


Yayla ve deniz seferleri için minibüsler yollarda seyredecek. Kentteki sıcaklık ovayı hakimiyeti altına alacak. Sıcaklardan bunalanlar deniz ve yaylalara göçecekler.


Yaylalara göçler denilince akla, geçtiğimiz yıllardaki yayla evleri geliyor. Yine yaylalardaki barakaların sahiplerine ceza kesilip kesilmeyeceği akla geliyor.


Yayla kanunu hakkında ayrıntıları bekliyor vatandaşımız. Çukurova insanı yaz mevsiminde yaylasız ve denizsiz kalmaz. Ne pahasına olursa olsun, yaylalara göçmekten geri kalmazlar.


Pazar günü Başbakan Recip Tayyip Erdoğan, İstanbul Gazlıçeşme mitinginde, Taksim Gezi parkı eylemcilerini eleştiren bir konuşma yaptı. Gezi Parkı eylemcilerinin gelişi güzel yerlere çadır kuramayacaklarını, buna izin verilmeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan; “Çadır kuracak yerler mi yok. Öyle gelişi güzel yerlere çadır kuramazlar! Çadır kuracaklarsa gitsinler yaylalara çadır kursunlar!”


Başbakan Erdoğan’ın bu sözleri önemliydi. Gezi Parkı eylemcilerine çadır kurmaları için Yaylaları gösteriyordu. Demek ki bu sene yaylalara çadır kurmak serbest olacak. Yani yaylacılar ceza almayacak.


Başbakan Gazlıçeşme mitinginde söyledi, “Çadır kurmak isteyenler gitsinler, yaylalara kursunlar”dedi.


Yayla mevsiminde insanlarımızın sorunsuz bir tatil geçirmeleri dileklerimle, saygılar….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar