20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şiirini Al da Gel!...

Çukurova’nın bereketli topraklarında dünyaca ünlü ozanlar, şairler ve yazarlar yetişmiştir.

Amanos dağlarının eteklerine sırtını dayamış Osmaniye’de de çok sayıda;  ozan, şair ve yazarlar kültür ve sanatsal alanda çalışmalarını sürdürmektedir.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği, Belediye Kent Müzesi ikinci katta bulunan “Çınarlı kahve” odasında; “Şiirini Al da Gel!” adı ile şiir dinletisini bugün saat: 13.30’da gerçekleştirecek.
Bu odada buluşacak olan ozan ve şairler sohbet havası içerisinde şiirlerini yorumlayacak, türkülerini söyleyecekler.

Düzenlenen şiir dinletisi etkinliğine sadece OŞYAD üyesi olunmasının dışında, şiir yazan ve sevenlerin de katılabileceği belirtiliyor.

Şiir duygulu insanların bol olduğu kentimizde, şiir havası içerisinde dakikalar ve saatlerin yaşatılması, şiir gibi güzel dostlukların pekiştirilmesi, şiir yazan ve sevenlerin tanışıp kaynaşmasının sağlandığı bir etkinlik olarak düşünülmektedir.

Kişilerin kendi aralarında sohbet etmeleri sırasında bile çekingenliklerin yaşandığı, bir kuruma gidildiğinde sorunlarını görevlilere anlatabilmekten çekindiği anların yaşandığına tanık olmuş olmalısınız.

Şiir yazanların, türkü söyleyenlerin yüreklerinde kin, öfke ve çirkinlik göremeyiz. Ozanlar ve şairler ülkelerini, vatan topraklarını seven, bağımsızlığa önem veren, barış ve mutlu yaşam için mücadele veren insanlardır.

Türkülerimiz bizim insanlarımızın vazgeçilmezidir. Şiirlerimiz her yaşta insanı duygulandıran, bazı dizelerinde yıllar ötesine götürüp özlem duyduran, anılarını anımsatan, düşler kurduran, bazı anlarda mutlu kılan, bazı anlarda coşkular yaşatan dizelerden oluşmaktadır.

Gönül birliği, duygu zenginliği ile yaşam ister ozan ve şairler. Onlar ki; önce dostluk, güzellik ve huzur bekler çevresindeki insanların yaşantılarında. Ekonomik olay ikinci planda olmuştur ozanların ve şairlerin yaşamında. En çok ta olumsuz olaylara karşı duyguludur, sağlıksız yaşama tepkisel davranır ozan ve şairler.

En küçük bir güzellik karşısında duygusal davranır, doğayı severek mutlu olmayı başaran ozan ve şairlerin buluşması olarak değerlendirebileceğim bir sohbet ortamında bugün aynı duyguları taşıyan herkesi davet ediyoruz.

Osmaniye Belediyesi’nin kent müzesindeki “Çınarlı kahve” bölümü, aynı zamanda “Şor odası” olarak ta tanımlanmaktadır. Şor odası’nın adına uygun şekilde gerçekleşecek olan türkü ve şiirli dakikalarda, sazın tellerinden ozanın dilinden çıkan türkülerle duygulanıp, mutlu olunacak.

Şiirlerin her bir dizesinde anlatılmak istenilen sözcükler dinleyenleri alıp götürecek anlamlı ve duygulu başka dünyalara.

Osmaniye’mizin İl olduğunu kültürel ve sanatsal alanda daha etkin duyurabilme adına OŞYAD’ın gerçekleştireceği böylesi etkinliklerin içerisinde olmak, kişilerin sanatsal yönlerinin de ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Belki birileri çıkıp, onlar ki; şiire uzak, paraya yakın kişiler olabilirler ancak. Yapılan böylesi sohbetlerin gereksiz olduğu yönünde yorumlar yapabilir. Böyle yorumlar yapanlar, ceplerindeki para kadar toplum içerisinde değerleri olanlardır. Onlar ki, paraları bittiği zaman yolda yürümeyi bile beceremezler, en küçük taşın üzerine bastığında bile ayağı kayıp yere düşerler.

Oysa şiir ve türkü sevdası ile yaşayanlar, yüreklerinde insan sevgisi taşıdıkları için, yürürken yerdeki karıncayı bile ezmemeye özen gösterirler. Saygılarımla….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar