29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3795
EURO35.0698
ALTIN2324.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şiir ve Şair

Gündemde bu kadar olay varken, hele de iki gündür basın çalışanları ile ilgili yaşanan olaylar gündeme yerleşirken bu da nereden çıktığı diyebilirsiniz?

Olayları yazmaktan çekindiğimi söyleyenler de çıkabilir. Gündem dışına çıktığımı konuşanlar da olabilir.

Hatta bazı okurlarım Pazar günü gerçekleşen MHP Merkez ilçe genel kurulu ile ilgili görüşlerimi yazacağımı da bekleyebilir.

Gerek ülkemizin dört bir yanında, gerekse ilimizde o kadar hızla gelişen olaylar yaşanıyor ki, gündeme alabilmek ve görüşlerimi belirtebilmek için aldığım notlarımı sıraya koyduğumda günde gazeteyi üç kez yayınlasak bile yinede yazacaklarım gazetelerin her baskısının sayısına fazla gelebilir.

Gazeteciler için yaşatılan olaylar karşısında sadece; “Demokrasi bir gün herkese gerek olabilir!”diyorum.

MHP Merkez ilçe genel kurulu ile ilgili olarak ise, üç adayın yarıştığı seçimlerde, bir adayın kazanması sonucu diğer iki adayın da kırgınlık göstermeden birbirlerini kutlamaları olayının güzelliğinin tüm siyasi partilerde yaşanmasını ümit ediyorum.

MHP MKY Üyesi ve Osmaniye eski Belediye Başkanlarından İbrahim Karayiğit genel kurulda konuşurken, öğle ezanı okunmaya başladığı sırada; “Aziz Allah”diyerek ezan sesini duyduğunu belirtmesi inceliğini göstermesi olayını da okurlarımla paylaşmak istiyorum.

Şimdi gelelim yazdığı şiirden dolayı üç buçuk ay cezaevinde yatan 13 yaşındaki bir çocuğun başından geçenlere.

Osmaniye’de oturan bu gençle dün tanıştım. Bağlama çalıyor, şiir yazıp okuyor. Sohbet sırasında 13 yaşında cezaevine girdiğini ve Adana Kürkçüler Cezaevinde 3,5 ay yattığının anısını anlattı. Bu olay eski değil, 11 yıllık bir olay olduğunu da söyledi.

Bu genç şu anda 24 yaşında, 13 yaşında iken Atatürk’le ilgili yazdığı bir şiirden dolayı cezaevine konulmuş. O şiirini bana da okudu. Bugün Atatürk’e çok gereksinim duyulduğunu ve özlendiğini belirten sözlerin yeraldığı ve Amerika’nın güdümündekilerin yönettiği ülke haline gelindiğinden sözeden sözler bulunuyor.

Şiiri ‘suçlu’ bulunup, yazanı da cezaevine konulması olayını genç bana anlatırken aklıma çok eski yıllar geldi. Hani bir şiir okudu diye cezaevine giren, ardından siyasette hızlı bir tırmanışa geçerek yükselen bugünkü Cumhurbaşkanı’nı anımsadım.

Bir şiir okudu diye o yıllarda cezaevine girmişti, bu olayı yıllarca konuşmuş ve hala da konuşuyordu.

Aynı olay 11 yıl önce Osmaniyeli bir gencin başına geliyor, üstelik 13 yaşında çocuk yaşta iken şiirinden dolayı cezaevine konuluyor.

Bu insanın psikolojisi bozulması bile söz konusu olabilirdi. Ancak bu insan şiir yazmayı sürdürürken  bağlaması ile türküler söylemeye başlamış. Yani siyasete girmeden, ozanca ve şairce yaşamını sürdürüyor.

Şiir ve şair gerçeğine bu pencereden baktığımızda, kendileri için istemediklerini başkaları için uygulayanların günün birinde tezat davranış içerisinde olduklarını anlamaları halinde barış içerisinde bir toplumsal yaşam olabileceği unutulmamalıdır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar