19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8405
EURO34.6919
ALTIN2515.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şiir gibi yaşamanın tadına varacağız

Yılda bir kez de olsa Osmaniye’de şiir tadında saatler yaşanması olayının 24.kez buluşması bugün gerçekleşecek.

Bu arada bu kentte şiir ve türkü dinletileri hiç yapılmadığı anlamına gelmesin, OŞYAD dışındaki kültür ve sanat derneklerinin de değişik zamanlarda etkinlikler düzenlediklerini vurgularken, o arkadaşlarımıza da teşekkür dolusu başarılar diliyorum.

Bu kentte belli isimlerle değişik sivil toplum kuruluşları bulunuyor, her STK’da kendisine göre bir etkinlik projesi hazırlayarak uygulamaya çalışıyor. Kentimizin tanıtımı açısından kim veya kimler güzellik yapıyorlarsa onlara teşekkür ediyoruz.

Kültür ve sanatsal alanda etkinlikler yapabilme amacı ile kurduğumuz Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) olarak bizler de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Kültür ve sanatsal alanda ne kadar çok etkinlik yapılırsa, toplumsal kaynaşma, dostluk ve güzelliklerin yaşanmasına da o kadar katkıda bulunulmuş olur.

Ekmek ödüllü şiir yarışmasının bu yıl 24.’ncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bugün saat:16.30’da ozanların bağlaması ile seslendireceği türkülerimizle programımızı açacağız.

Ardından yurdumuzun değişik illerinden gelen şairleri biraraya getireceğiz. Yarışmaya katılanlara ödülleri dağıtılacak, kentimizi tanıtılacak ve şiir gibi saatler yaşanmasına yardımcı olacağız.

Yarın ise ilimizin tarihi ve turistik yerlerine gezi turu düzenleyeceğiz. Bu etkinliğimiz kapsamında geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle gezi turu düzenleyemedik.

Ondan önceki yıllarda Osmaniye’mizin tarihi ve turistik yerlerini başka illerden gelen şairlerimize gezdirip, tanıtılmasına yardımcı olduk.

Bu yarışma kapsamında Osmaniye’ye gelip te; Zorkun yaylası, Hasanbeyli yaylası, Aslantaş barajı, Aslantaş Spor tesisleri, Aslantaş Açık hava müzesi, Kastabala antik kenti, Yaşar Kemal parkı ve Kültür evi, Toprakkale Kalesi, Kadirli Alacami, Sülemiş tepesi, Karaçay mesire alanı, Karaçay vadisi üzerindeki 15 temmuz köprüsü, Kırmıtlı ve Yeniköy Kuş Cenneti gibi yerler ziyaret edildi.

Bu yıl ise Düziçi ilçemizdeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret etmeyi programa aldık. Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, ilçenin gezilmesi konusunda gerekli katkıda bulunacağını söylemesi üzerine, yarın Düziçi ilçemizdeki güzellikleri şairlerimizle birlikte yakından görme olanağını bulacağız.

İlk yıllarda bu yarışma ile ilgili çeşitli yorumlamalar yapılmıştı, özellikle de “ekmek ödüllü” olması sözü üzerinden eleştirenler olmuştu. Oysa bizim asım amacımız her katılımcıya emeğinin karşılığını vermek, bunu da ekmek gibi kutsal bir ürünle taçlandırmak istemiştik.

Yıllar geçince bizi eleştirenler tepkilerinin yersiz olduğunu anladılar, bizim bu yarışmamız ise 24. Yılına girmiş oluyordu.

Bugün gerçekleşecek olan ödül töreninde duyguların eseri şiir dizeleri şairlerin dudaklarından çıkıp, bir kısmı gökyüzüne, bir kısmı da Karaoğlanoğlu parkındaki çam ve hurma ağaçlarının dallarında dalgalanarak ses verecektir.  Şiir severleri de bu arada davet etmiş oluyoruz.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar