20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şiddeti azaltmalıyız!

Şiddetin neredeyse her an orta yerinde kendimizi bulmaya başlar olduk. Şiddeti azaltabilmek için öncelikle halkı yönetenlerin  kullandıkları sözcüklerin yeri, zamanı ve içerikleri önem taşır.

Halkımız özellikle televizyon ekranları karşısında konuşanları izlerken ister istemez etkilenebiliyor. Konuşmaları dinlerken, bazen taraf olduğu gibi bazı anlarda da tepki vererek karşı geliyor.

Tartışmaların dozunu kaçırmadan, insanları kavgaya ve ayrımcılığa sürüklemeden konuşmalar yapmanın bu ülkede yaşayanlara huzur getirecektir.

Son günlerde öylesine üzücü olayları öğreniyoruz ki, insanın kanı donuyor. Bir haberin başlığına bakıyorum; “Annesini satırla öldürdü! Kafasını kesip tencereye koydu! Kanımız dondu!..” Bu üzücü olay İstanbul  Küçükçekmecede yaşandı.

Yine İstanbul  Kadıköy’de Aile Hekimi olarak görev yapan Doktor Rıdvan Tunç,  “rapor vermedi” diye, yoluna pusu kuran saldırganlar doktorun burnunu kırıyor ve acımasızca dövüyorlar.

Adana’nın Kozan ilçesinde biri otomobilde, diğeri de yaklaşık 100 merte uzaklıktaki arazide olmak üzere; 24 ve 27 yaşlarındaki iki kadın pompalı tüfekle  öldürülmüş olarak bulundu.

Mersin’de evlerinin önünde oynamakta olan  2 yaşındaki  Volkan Şahin isimli küçük çocuk, üzeri açık olan  fosseptik çukuruna düşerek hayatını kaybetti.

Antalya’da 29 yaşındaki Mesut Ö., 2 çocuk annesi 36 yaşındaki eşi  Aslı Ö.’yü boğarak öldürdükten sonra cesedini de  iş makinesi ile toprağa gömdü.

Bursa’da kanserden ölen bir kadının cenazesi helallik alınmak üzere evine getirildi. Daha önce aralarında husumet bulunan komşuları, iddiaya göre cenaze ile dalga geçmeye başladı. Cenaze sahipleri ile komşular arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine  4 kişi yaralandı.

Yine Mersin’den bir haber.  21 yaşındaki Hazar Tombul, askere gitme hazırlığı yapıyordu.  Sokakta yürürken husumetli olduğu kişilerle karşılaşması sonucu kavga çıktı. Tombul’a bıçak ve kılıçlarla saldırdılar, yaralandı ve hayatını kaybetti. Olayla ilgili 13 kişi gözaltına alınırken, 8 kişi tutuklandı.

Balıkesir Ayvalık’ta bir okulda temizlik hizmetlisi olarak çalışan  40 yaşındaki üç çocuk annesi Birgül Ç. Evinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Cinayetle ilgili 42 yaşındaki işe Yıldıray gözaltına alındı.

İstanbul, Beyoğlu’da  caddede yürümemte olan  Nermin U.,  4 yıl önce boşandığı eşi Mahir A. Tarafından  kurşun yağmuruna tutularak ağır yaralandı.

Antalya’da, Hakan Ö., kız arkadaşı ile ormanlık alanda bulundukları sırada kimliği belirsiz kişilerce “laf atma” yüzünden tartışma çıktı. Hakan Ö. Tabanca ile öldürüldü, kimliği belirsiz kişiler olay yerinden uzaklaştılar.

Sivas’ta ağaç sulama tartışmasının kavgaya dönüşmesi üzerine  Baba ile oğlu av tüfeği ile öldürüldü.

Şanlıurfa’da  iki aile arasında çıkan arazi anlaşmazlığı sonunda çıkan kavgada  3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Bugün sizlerle olmamasını istediğimiz, ama insanların şiddete doğru gidişleri sonunda yaşanan üzücü olayları paylaştım.

Şiddeti önleyebilmenin önemli yöntemlerinden en önemlileri bizleri yönetenlerin şiddetten uzak duran sözleri karşımızda kullanmış olmalarıdır.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar