24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.567
EURO34.8627
ALTIN2430.7
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Seyircisiz oynuyorlar

Spor etkinliklerinde, iki takımın karşı karşıya gelmesi halinde seyircilerin destekleri önem taşır.

Takımlarını destekleyen taraftarlar zaman zaman tepkilerini de dile getirirler.

Oyuncuların veya hakemin hatalarını gördüklerinde farklı sözlerle tepkilerini anlatmaya çalışan seyircilerin olmamasındaki eksiklik sahaya yansır.

Günümüzde spor etkinliklerini farklı şekillerde yorumlamak gerekirse, iktidarların karşısında seyirci olmaması muhalefetin bir eksikliği olarak değerlendirilebilir.

Sahadaki takımları iktidar olarak görmek gerekirse, seyircilerin sahanın neresinde olduğunu  düşünmek gerekiyor.

Bu arada sahada üç ayrı hakem düşünüyoruz, bu hakemler karşılaşmaları yönetiyor. İki ayrı takımın taraftarlarına bakıyoruz; ‘yoklar!’

Seyircisiz oynanan karşılaşmalar kamuoyunda nasıl bir oluşum gösterebilir? Siyasi iktidarlar karşılaşmaların seyircisiz oynanmasından yana tutum içerisindeler gibi geliyor bana.

Çünkü eleştiriyi kabullenemeyen bir anlayış var, taraf olunacaksa iktidarlardan yana olunmalı, muhalif olunmamalı diye düşünen bir anlayış sürüp gidiyor.

Asıl konumuza dönmem gerekirse, elektrik tüketiminin özelleştirilmesinin ardından, EnerjiSa’ya geçen yönetim bölgede abonelerine yaşattıkları olumsuzluklardan dolayı tepkiler almaya başladı.

Yeni tesisat döşenmesi, bakım-onarım adı ile yapılan çalışmalara sözümüz yok. Ancak bu çalışmalar nereye kadar sürecek ya da çalışma yapılmayan bölgelerde bile enerji kesintileri yapıldığında ulaşılabilecek telefon numarasının karşı ucunda kimse bulunamıyor.

Bazı yerleşim birimlerinde ani kesintiler veya yapılan kesintilerin geç saatlere kadar sürmesi nedeniyle eylemler yapıldığını duyuyoruz.

Bazı yerleşim birimlerinde yöneticiler tarafından toplantılar yapılıyor, enerji hizmeti veren firma yetkilileri uyarılıyor. EnerjiSa ise bildiğini okumakta ısrarlı gibi hareketini sürdürüyor.

Osmaniye kent merkezinde ani kesintiler nedeniyle cihazları arızalanan esnaf perişan durumda. Bakım-onarım adı ile değil de ani kesintilerin nedenlerini öğrenemediğimiz gibi, yöneticilerimiz de bu durumda seyirci kalıyorlar gibi geliyor vatandaşa.

Osmaniye’de Elektrik hizmeti veren firma tek kale maç oynar gibi hareket ediyor. Seyircisiz oynanan karşılaşmaya benzer olayları yaşıyoruz.

Haberli yapılan kesintilerin dışındaki cadde ve sokaklardaki ani kesintilerle ilgili olarak kentin yöneticileri EnerjiSa yetkililerine karşı neler yapıyorlar bunu da merak ediyoruz?

Elektrikte tüketim ücretlerine zam yapılırken seyirci kalınıyor, ani kesintiler karşısında seyirci kalınıyor, elektronik cihazların arızalanması karşısında seyirci kalınıyor. EnerjiSa ise yaptığı kesintilerden enerji depolayarak seyircisiz maç yapar gibi hareket ediyor.

Kış mevsiminin kötü hava koşulları gelmeden yapılan ani kesintiler, gösteriyor ki bu kış aylarında sağanak yağışlar veya kötü hava koşullarında karanlıklarda kalabilmeye hazırlıklı olmalıyız.

EnerjiSa tek kale maç oynar gibi abonelerini perişan ederken, Özelleşmedeki yüklenici firmaları izleyecek, denetleyecek ve uyaracak yöneticilerimizin olaylardan haberlerinin olup olmadığı da kamuoyunda tartışma konusu haline gelmiş durumda. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar