26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4959
EURO34.9776
ALTIN2437.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sevmek ya da terk etmek!

Sevgi vardır yürekten gelir ve dilden söylenir. Sevgi vardır; dilin ucuncaki ince damarların üzerinden kayıp gider karşıdaki insanın kulaklarına…

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntı veya krize neden olduğu söylenilen, hani şu Rahip Brunson var ya, Türkiye’yi çok sevdiğini söylemiş son duruşmasında. Yalan da değil sözleri, Türkiye sevilmeyecek bir ülke değil ki!

23 yıl eşi ile birlikte Türkiye’de yaşayan bir Amerikalı ve Rahip, ülkemin bürokrasisinden tutun da vatandaşına kadar içli dışlı olmuş olması gerekir. Tüm gelenek ve göreneklerimizi öğrendiği gibi ilişkide bulunduğu farklı sıfattaki kişilerden de ülkemizin değişik yönlerindeki gelişmeler ve projelerden mutlaka bilgi sahibi olmuştur. 23 yıl demek çeyrek asır anlamına gelir!

Bu Rahip Brunson, terör örgütlerine casusluk yaptığı iddiası ile suçlanıyordu, 593 gün hapis yattıktan sonra, 2.5 ayda ev hapsindeydi. Hakkında 35 yıl hapis cezası isteniyordu.

Bu olaylar yaşanırken ABD’ni Türkiye üzerindeki ekonomik yaptırımlarını izlerken, aynı zamanda da yaşar olduk. ABD Başkanı ile Türkiye Cumhurbaşkanı’nın karşılıklı sözlerini medyadan izlediğiniz için burada yeniden yazmayacağım.

Rahip Brunson son duruşmasına çıktığında; “Masumum, Türkiye’yi seviyorum!”diye konuşuyor. Mahkeme heyetinin ayrıntılarına girmeden sonucu yazmak gerekirse, Brunson tahliye ediliyor. 

ABD Başkanı Trump, Türkiye’yi Dolar üzerinden ekonomik anlamda tehdit ediyordu ya, Papaz’ın mahkeme kararı öncesinde  Dolar 5.84 seviyelerine kadar düşerken, kararda serbest kalması ile Dolar 5.90 Tl’yi görüverdi.

Burasını da  bir kalem geçersek, Papaz Brunson’un tahliye edilmesinin ardından ülkemizdeki siyasi Parti liderleri arasında sözlü eleştiriler başladı.  İktidar partisi, iktidar partisine destek veren parti ve muhalefetteki siyasi partilerin sözcüleri arasında tepkiler başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri, Türkiye’de yargının bağımsızlığı yönünde oldu. Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik; “Türkiye kendisini tehdit edenlere prim vermedi, dayatmalarla adım atmadı!”diye konuştu.
Diğer siyasi parti liderleri de kendi görüşlerini ve tepkilerini dile getirdiler.

Papaz Brunson serbest kalır kalmaz özel bir uçakla Türkiye’yi terk etti. Papaz’ın uçağı Almanya’ya indi, burada ABD’nin Almanya Büyükelçisi Richard Grenel karşıladı. Papaz Brunson Almanya’da uçaktan iner inmez
ABD Büyükelçisinin  kendisine getirdiği ABD bayrağını öperek kokladı. Ardından Brunson Almanya’da sağlık kontrolünden geçirildi.  

Papaz’ın Türkiye’deki mahkeme kararı ile serbest bırakılması olayındaki yargının kararı bir yana, Brunson Türkiye’den ayrılırken neden özel uçakla Almanya’ya uçtu da, Amerika’ya uçmadı!?

Türkiye’de 23 yaşamını sürdürürken, üstelik te sürekli oturma izni talebi varken, son mahkeme deki sorgusu sırasında “Türkiye’yi çok seviyorum”diye konuşurken, seven insan sevdiği toprağı veya insanları terk edebilir mi!?

Bana sorarsanız, Papaz Brunson gibi bir çok insan, beni sevdiklerini söyleyerek yaşadılar ama, günün birinde farklı çıkarları ön plana geldiğinde terk edip gittiler!

Yalancı sevgilerle yaşamaktansa veya öylesi sevgilere inanıp “kandırılmaktansa” beni sevme ne olur, sevdiceğim!...

Kişinin başına bir saksı düşmeden önce, kafasını tırnakları ile kaşıyarak aklını yoklaması da yürüyebileceği aklın yolunu gösterebilir. Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar