18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4768
EURO34.8691
ALTIN2476.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sevindirici gelişme

Bugün gazetelerde tehlikeli kavşağa sinyalizasyon hizmeti verilmeye başlandığı haberini okuyacaksınız.


Bu ve benzeri haberleri gazetelerimizde sık kullanmak istiyoruz.


Ancak, güzel hizmetlerin verilmesini de sabırla bekliyoruz. Kent merkezinde akşam saatlerinde araçlar trafiği tıkarken, bunlara da bir önlem alınmalı. Öğrenci servislerinin hızları ve kavşaklardan ani çıkışlarına da önlem alınmalı, uyarılmalı. Musa Şahin bulvarı üzerindeki sinyalizasyon sistemine bir düzenleme getirilmeli. Eksik olan kavşaklara sinyalizasyon takılmalı.


Yeni Belediye hizmet binasının giriş ve çıkışlarında sinyalizasyon bulunmuyor. Oradan geçtik, Devlet bahçeli Bulvarı girişine sinyalizasyon gereksinimini ivedi görüyoruz.
Çarşı merkezinde de eksikliklerini gördüğümüz sinyalizasyon sisteminin gözden geçirilerek ivedi olarak tamamlanmasının kentimiz açısından önemini anımsatmak istiyoruz.
Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, bazı cadde veya sokakların tek yönlü olması, trafik akışının yeniden düzenlenmesi Osmaniye’de kaçınılmak zorunluluk haline gelmiştir.


Bizler vatandaş olarak bu sorunları görüyoruz, yetkililerin de duyarlılık göstererek, teknik inceleme ve araştırmaları sonunda sorunları gidermelerini bekliyoruz.
Otoparklar için hala bir düzenleme getirilmediğini de görmekteyiz. Otoparklarda araçların güvenliği, otoparkların durumlarının da gözden geçirilmesi gerekiyor. Ters yön uygulaması olan yollarda, kurallara uymayan araçların sürücülerinin uyarılması, gerekirse bir süre için buralarda görevlilerin bulunmaları zorunluluk haline gelmiş bulunuyor.
Ters yönlü yollardan trafik otolarının, resmi kurum yetkililerinin bile seyrettiğini gördüğümüzde kentimizin trafik akışı adına hoş olmayan hareketler olarak değerlendiriyoruz. Bu konularda da yetkililerin duyarlılık göstermelerini bekliyoruz.


Özellikle Musa Şahin Bulvarı ile çarşı merkezindeki önemli kavşakların sinyalizasyona kavuşturulmasının önemini anımsatmak istiyorum.


1978 yılında Osmaniye çarşı merkezinde sinyalizasyon lambalarının bulunduğunu anımsatmak istesem, bugünleri dünler ile gözlerinizin önüne getirip karşılaştırsanız nasıl bir düşünceniz olurdu?


Belediye hizmet binasının önünde bile sinyalizasyon sistemi bulunmadığı gibi, Atatürk caddesi üzerinde, çarşı içerisinde böylesi bir eksikliği kentimize yakıştıramıyoruz.
Kadirli yolu üzerindeki kavşağa sinyalizasyon sisteminin takıldığını öğrendiğimizde sevindik. Bence; yeni belediye hizmet binası inşaatın karşısındaki Musa Şahin Bulvarı üzerindeki kavşaklardan biri ile Devlet Bahçeli bulvarı girişindeki kavşak Kadirli yolundaki sinyalizasyondan daha ivedi olduğunu düşünüyorum.
Hizmetlerin yanındayız, eksiklik ve aksaklıkları da gündeme getirmeyi kamuoyu adına görev biliyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar