20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Sevindirici bir haber

Osmaniye’de Üniversite kurulması için mücadelenin önderliğini yapanlar gazeteciler, ilk kez fıstık festivalini de yaparak gündem oluşturmuşlardı.

Sadece fıstık festivali değil, Osmaniye’nin il olabilmesi için sarı önlüklerimizi giyip kentin önemli caddelerinde yürüdüğümüz günü anımsıyorum.

Bu sütunlarda geçtiğimiz ay içerisinde gündeme getirdiğim bir konunun dün gerçekleşeceğini öğrendiğimde Osmaniye adına bir kez daha mutlu oldum.

Osmaniye’de Güzel sanatlar lisesi bulunduğunu, bu okulumuzda başarılı ve üretici çocuklarımızın bulunduğunu anımsatarak Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde “Güzel Sanatlar Akademisi”nin kurulması isteğimi okurlarımla paylaşmıştım.

Dün internet sitelerine düşen bir haberi okuduğumda, OKÜ’deki isteklerimin yerine gelecek olması beni mutlu etti. O haberin giriş bölümünü sizlerle paylaşmak istiyorum: “Farklı Üniversitelerde yeni Fakülteler kuruluyor.

Yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak, enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi Yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak, enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararda "Bazı yükseköğretim
kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması ile bazı fakülte ve yüksekokulların kapatılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; Milli Eğitim Bakanlığının 6/12/2011 tarihli ve 24055 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 16/12/2011 tarihinde kararlaştırılmıştır" denildi.

Haberin bundan sonraki bölümünde ise hangi üniversitelerde hangi Fakülte veya Yüksel Okulların kurulacağı yeralıyor. Biz Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ndeki yenilikleri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

OKÜ’de; Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksek Okulu’nun kurulmasından sözediliyor.

Bu sevindirici olayın en güzel yanı Mimarlık ile Güzel Sanatlar Fakültesinin kurulacak olmasıdır. Osmaniye’nin mimari olarak yeniliklere ve modern şehir olma yolunda çalışmalara gereksinimi var. Mimarlık bölümü bu nedenle önem taşıyor.

Diğer bölüm ise Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kurulacak olmasıdır. Bu da benim geçen ay gündeme getirdiğim ve OKÜ’de açılmasını istediğim bölüm olarak önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Osmaniye’deki Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimize ve ilimize Güzel sanatlar Fakültesi ile diğer iki bölümün hayırlı olmasını diliyorum. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar