24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5326
EURO34.909
ALTIN2428.4
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şehir Otogarı…

Osmaniye Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin trafik yönünden önemli bir sorununu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Türkiye’nin bir başka otogarında görünmeyen bir durum Osmaniye’nin yeni hizmete giren otogarında ne yazık ki yaşanıyor.

Hizmete gireli bir yıl olmasına 15 gün kala, hala sorunları çözülemeyen bir terminal. Osmaniye ili adına sıkıntılı, sorunlu ve tehlikeli durumları görenlerin dillerinde gülünç duruma düşüyoruz.

Allah aşkına, yetkililer, teknik insanlar otogarın giriş ve çıkışlarındaki trafik tehlikesini göremiyorlar mı?

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü geçer geçmez Otogara giriş yolunu görüyoruz, ancak ‘Otogar’ yazılı işaret veya yazısı bulunmuyor.

Yabancı bir şoför otogarın girişinin neresi olduğunu bilemeyecek kadar basit bir giriş göze çarpıyor. Otogarın girişi ile çıkışı aynı yönden verilmiş. Böyle bir uygulamanın hiçbir otogarda uygulandığına rastlamadım.
Otogara girmek isteyen şehirlerarası otobüsler, şehiriçi dolmuşları ve otomobiller aynı yönden giriş-çıkış yapıyorlar.

Petrol istasyonunun bulunduğu yerden bir yol açılarak çıkışlar buradan verilemez miydi? Bir otobüs terminale girecek, aynı anda şehir içi dolmuş ile kafa kafaya geliyor.

Burayı da geçelim. Kadirli yönüne gidiş ve geliş iki ayrı yönden verilirken, yol üç bölüme ayrılıp, iki gidiş, tek geliş olarak yeniden düzenlenmiş.

Osmaniye çıkışından giden iki yönün sağ bölümü Kadirli yönüne giden ve otogardan çıkış yapan araçlara ait hizmet veriyor.

Orta bölümdeki gidiş yolu ise burada tehlike oluşturuyor. Sağ bölümden gelen araçlar petrol istasyonunun önündeki kavşaktan Osmaniye yönüne gidiş olarak verilen yola geçmek isterken, orta bölümdeki yoldan gelen araçlarla kaza riski ortaya çıkıyor. Burada herhangi bir ışıklandırma veya işaret göremiyoruz. Geçici de olsa işaret levhasının konulması gerektiğine inanıyoruz.

Sağ bölümden sola dönen araçlar orta bölüm yoldaki tehlikeyi atlatsalar bile, bu kez Kadirli yönünden gelen araçlarla kaza yapma riskini ortaya çıkıyor. Sola dönüş durumunda orta bölümdeki yolun tıkandığı görülüyor, bu da trafiğin akışını tehlikeye düşürüyor.

Burada kaza riskinin her an yaşanabileceğini, otogara giriş ve çıkışların aynı yönden olmasının sakıncalarını yetkililerin bilgilerine sunmak istedik.
Otogar önündeki yolun en önemli tehlike oluşturan bölümünün ortadan giden yol olduğunu görüyoruz. Bu yolun yeraltından verilmesi durumunda tehlike atlatılmış olacaktır diye düşünüyorum.

Bu durumu gören araç şoförleri tepki gösterirken, Osmaniye dışından gelen vatandaşların gözlerinde de gülünç duruma düştüğümüzü de burada belirtmeden geçemeyeceğim.

Bizden bu önemli sorunu dile getirmek, anlattıklarımızın aksini söyleyenler varsa eğer, gidip bizzat gözleriyle görüp haklı veya haksızlığımız konusunda kendi düşüncelerini de aktarabilirler. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar