23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5767
EURO34.9159
ALTIN2439.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şehir içi dolmuşları

Şehir içerisinde toplu taşıma hizmeti veren otobüslerden sözetmek istiyorum.

Daha önceleri gündeme getirdiğim bir sorunu bir kez daha anımsatırken, bir başka konuyu da aktarmak istiyorum.

Osmaniye’deki şehir içi dolmuşlarında ön kapıda ‘binilir’ arka kapıda da ‘inilir’ yazıları bulunmaktadır. Bu anımsatmalara rağmen yolcularımız kurallara uymadığı gibi, dolmuş şoförlerinin de anımsattığına pak rastlamıyoruz.

Ön kapıdan dolmuşa bineceğim, içeriden bir yolcu iniyor, inmesini bekliyorum bu da yetmiyor tam kaldırıma ayak basmak isteyen yolcu ayağıma basıyor.

Dolmuş şoförlerinin ön kapıyı açtığı anda inmek isteyen yolcuları uyarmalarını ve arka kapıdan inileceğini söylemesi gerektiğini daha önceki bir yazımda gündeme getirmiştim. ancak sözlerim sanki aykırı bir istekmiş gibi algılanmış olacak ki, uygulanmıyor. Madem ki kurallar uygulanmıyor ve çiğneniyor, öyleyse ön kapıdaki ‘binilir’ arka kapıdaki ‘inilir’ yazılarının silinmesini istiyorum.

Bir başka konu daha var ki, bu yazacağım daha önceleri dolmuşların ön camının üzerinde yazılıydı, şimdilerde göremiyoruz. Taşıma ücretlerinin sivil ve öğrenci olarak yazılmasını önemsiyorum. Daha önceleri bu konuda yolcuları bilgilendirici yazı bulunuyordu, ancak şimdilerde göremiyorum. Osmaniye’de sadece bu kentte oturanlar yaşamıyor.

Değişik illerden gelen insanlar dolmuşa bindiğinde kafasını kaldırıyor bilet ücretini göremeyince şoföre kaç lira olduğunu soruyor. Her defasında yolcuya yanıt vermek zorunda kalan şoför oraya ücretleri yazmış olsa bu sorun ortadan kalkacak.

Bazı dolmuşlarda güzergahın yazılı olduğu levhanın iç kısmında, yani otobüsün içerinde reklam görüyoruz. Otobüsüne reklam alıp yolcuların okunmasını sağlayan şoförler, bilet ücretlerini neden yazmadıklarını merak ediyoruz.

Yine bir zamanlar yolcuların sorun yaşaması durumunda şikayet edebileceği bir telefon numarasını görüyorduk. Şimdilerde onu da göremiyoruz.

Yolcuları alırken durak dinlemeyen bazı dolmuş şoförleri, inmek isteyen yolculara durakta indirebileceğini söylemesini de ayrıca aktarmak istiyorum.

Osmaniye’deki şehir içi dolmuşların son günlerdeki eksik ve aksaklıklarının giderilmesini, yolculara kurallara uyulmasının anlatılarak, yolcuların da görebileceği yere bilet tarifesinin yeniden yazılmasını bekliyoruz.

Eğer yeni yıl ile birlikte yolcu taşıma ücretlerine zam geleceği düşüncesi yaşanıyorsa, 2012 yılına daha 4 gün kaldığını da anımsatmak istiyoruz.

Bir yolcunun ön kapıdan inmesi sırasında oluşabilecek bir kazada, ön kapının biniş kapısı olarak bilinmesi nedeniyle dolmuş şoförünün suçlu konuma düşeceğini de anımsatmakta yarar görüyoruz.

Umarım gelişmesini istediğimiz Osmaniye’de eksiklikler dikkate alınarak ilgililer tarafından giderilir diye sabırla bekliyoruz. Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar