20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Seçim takvimi belli oldu gibi

Bu günlerde gündem yine mevsim havaları gibi anlık yaşanmaya başlandı. Muhalefet in 6’lı masasında henüz aday ismi açıklanmazken, HDP ve beraberindeki muhalefet partileri de bir araya gelerek ortak aday çıkarma üzerinde görüşlerini belirtiyorlar.

Hatta, HDP sözcüleri kendi adayları ile seçimlere gireceklerini vurgularken seçim günü geldiğinde sandıkta üç adayın yarışacağı görüşü ortaya çıkıyor.

Bu arada MHP Genel Başkanı Bahçeli, seçim takvimini Mayıs ayı olarak vurgulayan sözleri çok konuşulmaya başlandı.

Bahçeli’nin geçmiş yıllardaki seçimlerle ilgili sözlerini anımsayanlar, “Erken seçim” konusundaki Bahçeli’nin sözlerinin önemli olduğu yönündeki görüşler gündeme yerleşiyor.

Bundan üç yıl öncesinde Cumhurbaşkanı Adaylarının Erdoğan olduğu yönündeki açıklamaları ile bilinen Bahçeli’nin Mayıs ayı içerisinde seçimlerin yapılacağını söylemesi ile Milletvekilliğini düşünen Aday Adaylarının ellerini çabuk tutmaya başladıkları görülüyor.

Mayıs veya Haziran, seçimler mutlaka yapılacak ama sandıklar açıldıktan sonrasında vatandaşımızın geçim sıkıntıları bugünkünden daha yaşanabilir olabilecek mi? Vatandaş seçimi değil, seçim sonrası yaşayacakları ekonomik durumları düşünüyor.

EYT konusunda henüz netlik kazanmayan yasa tartışılırken, KYK borçlusu gençlerin faizlerinin silinmesi ile ilgili durumun belirsizliği de merak ediliyor.

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin ücretlerine yapılacak olan zam olayı için Türk-İş Kamu koordinasyon kurulu, taleplerini belirlemek üzere ilk toplantısını yaptı.

Toplantı Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın açılış konuşması ile başlarken,  toplantıda Türk-İş Genel mali Sekreteri Ramazan Ağar, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar ile üye sendikaların yöneticileri yer aldı.

Toplantıda sendika temsilcilerinin görüş ve önerileri dinlendi. Zam oranı, refah payı, taban ücret, kamuda taşeron işçiler ve geçici işçilerin durumları ile  sosyal haklar masaya yatırıldı.

Kamuda üyesi bulunan Türk-İş’e bağlı 15 sendikanın yetki belirleme süreçlerinin tamamlanmasının ardından, yaklaşık 700 bin işçinin 2023-2025 dönemindeki ücret zammı ve sosyal hakları içerin taleplerin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na  sunulmasının ardından, pazarlık sürecinin başlaması bekleniyor.

Siyasette ise seçimlerin hangi ay yapılıp yapılmayacağı, önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağı tartışılırken, yeni gündemle vatandaşların kafaları karışıyor.

Babacan’ın İHA ve SİHA’larla ilgili sözleri bir anda yeni tartışmaları ortaya çıkarırken, CHP Genel Başkanı Kılıçdoaroğlu’nun TV100’deki programı sırasında ekranda görülen reklamın; “Ne amaçla, Nası?” yayınlandığı olayları da gündeme yerleşiverdi.

TV ekranındaki o reklam tartışılırken, ulusal bir gazetenin “Atatürk” ile ilgili haber yapmayışı dikkat çekmiş olacak ki, “Turkcel” firması 10 Kasım günü o gazetenin başlık üzerine Atatürk’ün fotoğrafının da bulunduğu bir reklam vermiş ve yayınlatmıştı. O, 10 kasım günkü gazetenin halini anımsadım.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar