24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5415
EURO34.8107
ALTIN2426.1
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Seçim afişleri…

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine sayılı günler kaldı, bu ayın 24’üne vatandaşımız sandık başına gidecek ve tercihlerini yapacak.

İlk kez Cumhurbaşkanlığı için bu kadar sayıda adayla karşı karşıyayız, ama bunun ne anlama geldiğini değişik yöntemlerle okuyabilirsiniz! Okumak mı, okuduğunu anladığı gibi yorumlamak mı sağlıklı sonuca ulaştırır, bu da ayrı bir olay olsa gerek.

Seçim afişlerine bakıyorum, okumaya çalışıyorum; “Vakit/Türkiye/Vakti” bu slogan iktidar partisi Ak Parti tarafından kullanılıyor. Osmaniye’deki Adayların fotoğraflarının yanında; “Vakit/Osmaniye/Vakti” yazısını görüyoruz.

Bu sloganları sizler nasıl okuyorsunuz bilemem ama; benim kendi yorumumu öğrenmek isterseniz; “Vakit/Türkiye/vakti” derken bundan önceki 16 yıldır vakit; ne vaktiydi!? Bundan önceki 16 yıldır Ak Parti iktidarı döneminde; “vakit/Osmaniye/vakti” değil miydi!? 24 Haziran seçimleri sonrasında mı “Vakit/Osmaniye/Vakti” olacak!? 

Tokat ilimizdeki  Milletvekili Adayının afişine bakıyorum; “Vakit/Tokat/Vakti” diye yazıyor. Bu yazının üstünde de; “Birlik, bereket, bolluk için” sözlerini görüyorum.

Ak Parti’nin 16 yıldır iktidarda olduğunu düşündüğümüzde, hem de tek başına iktidar olarak ülkemizi yönettiğini yaşarken; “Birlik, bereket, bolluk için” 24 haziran seçimlerinde halktan oy isteyen Ak Parti Milletvekili Adayı’nın sözleri dikkatinizi çekiyor mu? 

Siz bu sloganı nasıl yorumlarsınız bilemem ama; “birlik, beraberlik ve bolluk” isteği ile halktan oy isteyen bir vekil adayı, bu söylediklerinin ülkede yaşanmasından “şüpheli” olduğu anlamını çıkarmak olasıdır.

Aynı vekilin aday olduğu İl’in adı ile sloganın birleşmesinden çıkan sözlere bakıyoruz; “Vakit/Tokat/Vakti”  

CHP’nin seçim afişlerine bakıyoruz. Osmaniye’deki elektrik trafoları ile direklerinde sadece birinci sıra adayının fotoğrafları ile “tamam” yazısı dikkat çekiyor. CHP’nin diğer üç adayının da bulunduğu bir görüntü, afiş veya ilan göremeyenler farklı yorumlar yapıyorlar. 

MHP’nin afişlerine baktığımızda her zaman olduğu gibi Genel Başkan Bahçeli’nin Osmaniyeli ve Osmaniye Milletvekili Adayı olması ön plana çıkarılarak; “Cumhur ittifakı/Millet aklı/ -Huzur ve güvenin tenatı” yazılarını okuyoruz.

İyi Parti’nin sloganındaki yazıya bakıyoruz; “Türkiye iyi olacak” Bu demek oluyor ki, ‘Türkiye iye değil!’

Saadet Partisi afişlerinde “değiştir” sloganı yeralıyor.  SP’nin bu sözünden anlaşılan o ki; değişime gereksinim var ve değiştirilmesi gerekenler var ve değiştirilmesi isteniyor.

Değiştirmek denilince aklıma geldi. Devlet memurlarının siyasi toplantılarda bulunması, kamudaki resmi plakalı araçların  siyasi parti veya bağımsız adayların seçim çalışmalarında kullanılması olayının ‘Yasak’ olduğunu biliyoruz.

Kırıkkale’nin Ak Partili Belediyesi’ne ait olduğu bildirilen 71 KA… plakalı minibüsün üzerinde; “Ak Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’ın fotoğrafı ile 24 Haziran seçim sloganı yazısı” bulunuyor. 

Bir kaza sonucu  tamirhaneye çekilen aracın görüntüsü kaydediliyor, ama olayla ilgili AK Parti İl Başkanından açıklama bekleniyor.

Seçim yasakları varsa; herkes için olmalı, iktidar veya muhalefettekiler için olmamalı! Böylesi hareketler ülkemizin geleceği ve vatandaşlarımızın barış içerisinde yaşayabilmesinde “tartışma” oluşturur. Dikkatli olalım! Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar