26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO34.9578
ALTIN2442.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şapkalı Demirbaş’ın ardından…

Memleketini, vatanını, toprağını, askeri-polisi ve tüm insanları severek gazetecilik mesleğinde yıllarını vererek çalışan, yürekli insan Mustafa Demirbaş’ı kaybettik!

Adaşımdı ama, hiçbir kimse ile “sırdaş” olmadan yaşadı yaşayabildiğince.

Osmaniye’de Sabır gazetesini yayına başlattı, her görüşe gazetesinin sütunlarında yer  verdi, ama bir türlü gerekli desteği göremedi!

Yuvası dağıldı ama; “Kol kırılır yen içinde kalır” sözü gibi sırlarını kimse ile paylaşmadı. Anlamak istedik anlayamadık.

Bildiğim kadarı ile bir kız, bir de oğlu vardı ailesinin paylaştığında.

Sabır gazetesini yayına başlattığında özellikle kendilerini siyasi olarak ön plana çıkarmak isteyen kişilerin sözlerine inanan adaşım, yıllarca bazı siyasilerin yazılarını gazetesinde yayınladı.

Sabır ederek yaşamını sürdürmeye çalışırken, her zaman gazetesinin adı gibi yaşamaya çalışırken, o insanı en çok ta iktidar partisinin önde gelen insanları, ilişki kurarak gazetesinden yararlanmaya çalıştılar.

Osmaniye’de tutunamayan Mustafa Demirbaş, Düziçi ilçemize yerleşti, yeni bir iş, yeni bir hayat kurdu ve çalışmaya başladı.

Evi, arabası, matbaası vardı ve yeni eşiyle ve personeli ile mutlu şekilde  çalışıyordu. 

Gün oldu ve nasıl olduğunu bilemediğimiz şekilde Demirbaş gazeteyi, matbaayı sattı, aynı zamanda evliliğini de bitirmişti! Ayrıntıları bir türlü öğrenemedik ve bizimle paylaşmadı. 

Osmaniye kent merkezine yeniden dönen Mustafa Demirbaş, “Osmaniye’de Hayat var, HAYAT” adı ile haftalık bir gazete çıkarmaya başladı.

Her ne kadar  Osmaniye merkezli çıksa da gazete, Düziçi ilçesi ağırlıklı haberlerle dolu olduğunu sayfalarından her okuyucu anlayabiliyordu.

Demirbaş, Çarşamba günlerinin sabahında Adana’da baskısını yaptırdığı gazetesini koltuğunun altına alır.

Cadde, sokak, mahalle ve aklınıza gelen her yere giderek dağıtır, reklam ve abone bulmaya çalışırdı.

Bu arada başına da bir kasket geçirmişti ki, kendisini güneşten koruduğu veya saçsız olduğunu göstermemek istiyordu.

Osmaniye’de Hayat var diyerek başlattığı gazetesindeki sürmanşet ve manşet haberlerinde; Çoğunlukla Ak Parti, Düziçi Belediye Başkanı, MHP ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’yı ön plana çıkaran haberler yayınladı.

Gazetesinin sütunlarında özellikle AKP’den, ileriye dönük siyasi çalışmalar yapmak isteyenlerin görüşlerine yer veren Mustafa arkadaşım, gazetesinin baskı masrafını karşılayamadığı için kenti terk etmek zorunda kaldı.

Gazetecilik mesleğinde yıllarca emek verdi, emekli oldu ama aldığı maaş kendisini tek başına bile geçindiremediği için il dışına çıkmak zorunda kaldı.

Adaşım Mustafa’nın gazetesinin sayılarındaki manşet haberleri ile önemli haberleri yayınlanan siyasilerin isimlerini verdiğimde en az benim kadar tepki göstereceğinize inanıyorum.

Yağmur ve sıcak hava dinlemeden gazetesini koltuğunun altında taşıyarak işyerlerinize getiren, istediğiniz haberleri gazetesinde yayınlayan, gazeteyi verdiği sırada bir bardak çay bile ısmarlamadığınız bir Gazete emekçisi bugün aramızda yok artık!

Cenazenin toprağa verilmesinin ardından, taziye yerine OGC Başkanı İsrafil Avcı ile birlikte gittik.

Sadece mahalle sakinlerini gördük. Demek ki dedim kendi kendime; “insanlar kullanıldığı sürece değerlidir!”

Adaşım Mustafa Demirbaş’ı, Şapkalı gazeteciye sevgi ve saygı ile anarken, o değerli insanı sağlığında değerini bilmeyenler, şimdi arayıp aramayacalarını merak ediyorum.

Esen kalın!..

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar