28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.339
EURO35.1558
ALTIN2306.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Şairlere birer ekmek!

Kültür ve sanat adına kentin tanıtımı ile birlikte gazeteci çılgınlığı ile 25. Yıl öncesinde “Şiir yarışması” başlatmıştık.

Elinizdeki gazetemizin ismi o zaman “Topluma Yeni Bakış” olarak yayınlanıyordu. Gazete adına başlattığımız yarışma yerelden, sonrasındaki süreç içerisinde bölgesel ve uluslar arası boyut kazandı.

Birinci “Ekmek ödüllü şiir yarışması”nın ödül törenini 17 Mayıs 1997 günü gerçekleştirdiğimizde, Osmaniye’nin ilk İl belediye Başkanı Av. Mehmet Gürbüz’dü, programın başından bitimine kadar aramızda yer almıştı.

İlk şiir yarışmamızda; Birincilik ödüllerini Ayça Özkan ile Mehmet koyuncu paylaşırken, ikincilik ödülünü Selda Köleoğlu, üçüncülük ödülünü ise Ali Cihangir almıştı.

“Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nı başlattığımızda, yani ödül töreni yapıldığı günde 180 gram ekmek 15.000 Tl’den satılıyordu. İkinci  yıl; 29 Mayıs 1998 günü ödül dağıttığımız sırada ise; 180 gram ekmeğin fiyatı 25.000 Tl.’den satılıyordu.

Osmaniye merkezli “Ekmek ödüllü Şiir yarışması” düzenlemiş olmamız, bazı kişilerce farklı yorumlara neden olmuştu. Olumlu ve olumsuz tepkiler gördük.

Konu’yu değil, “Ödülü” ekmek olarak seçtiğimizi farklı anlayanlar oldu. Biz eleştirileri takmadık ve yarışmaya katılan her şiir yazarına birer ekmek, kalem, karanfil, katılım belgesi ve kitap ödülü vermeyi sürdürdük.

Amacımız; Osmaniye’nin İL olmasının ardından yurt genelinde tanıtılması ile birlikte kültür-sanat alanında bir etkinliği gündeme yerleştirmekti.

Bu kentin tanıtımında önemli bir etkinlik olacağını düşündüğümüz, yılda bir kez ve 25 yıldır aralıksız olarak düzenlediğimiz programlarımızda; belleğimize yazdığımız notları kitaplaştırmak istesek, baskısını yapabilecek maddi olanağı bulamayız.

Eylemler; sevmekle başlar, karşılıksızdır ve özveri ile devinim gösterir.

Sitem etmek mi; bence birilerine sitem edip te onların makam, mevki veya isimlerini kamuoyuna duyurup karşımıza alma gereksinimi duymuyorum.

Sözkonusu yarışmamızı “Pandemi yasakları”na rağmen, etkinliklerin açıldığı günlere denk getirip koşullara uymak suretiyle gerçekleştirdik.

Ayrıca, Ödül töreni sonrasında şairlerimizin katılı ile kentimizin doğal güzellikleri ve tarihi yerlerine gezi turu düzenleyerek tanıtımını sağladık. Sizin anlayacağınız; kentimiz için amaçladığımız etkinliği yerine getirdik.

Programlarımıza; katılanlara teşekkür ederken, gelmeyenler için hiç üzüntü duymadık. Davetiye verildiği halde gelmeyenlerin gerekçeleri tarafımıza bildirilmeden etkinliği “boş geçenleri” bizler de aklımızda “boş” olarak değerlendirip, o kadar da kaygıya kapılmadık!

Ekmek ödüllü Şiir Yarışması’nın 25. Yılında 4 bin 132  kişiye ulaşmış olmanın halkı gururunu yaşarken, etkinliklerimiz gerçekleştirilmesinde katkıda bulunanlara da teşekkür etmek istiyorum.

Bu yılki etkinliğimiz için “Kültür ve Turizm Bakanlığı” katkı projesi hazırlayıp sunmadık. Kentimizdeki kültür ve sanat destekçilerinin katkıları ile etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar