02 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.5132
EURO34.8544
ALTIN2421.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Rauf Denktaş’ın mezarı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’deki mozolesindeki etikette Osmaniye adının bulunması ilimiz adına önemli bir onur kaynağı olarak anlam taşıyor.

Dönemin Osmaniye Valisi İsa Küçük, Genel Kurmay Başkanlığına Anıtkabir Komutanlığı bilgisine gönderdiği bilgi yazısı ile Osmaniye adı bir kez daha ön plana çıkmıştı.

Osmaniye Valiliği tarafından; 30.09.2004 tarihinde gönderilen yazıda; “ T.C. Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabirde bulunan mozole etiketinde tek blok 60 ton ağırlığındaki mermerin Adana İlinin Osmaniye ilçesinden getirildiği ifade edilmektedir. Osmaniye, 24.10.1996 tarihinde 4200 Sayılı Kanunla Adana İlinden ayrılarak İl statüsüne kavuşmuştur. Atamızın mozolesindeki mermerin Osmaniye İli, Kayalı Köyünden götürüldüğü halkımızca iftiharla anlatılmakta ve bilinmektedir. Bu bilgi etiketinin Osmaniye olarak düzeltilmesi hususunda gereğini arzederim.”deniliyordu.

Osmaniye Valisi İsa Küçük’ün bu yazısı üzerine Anıtkabirdeki mozolede bulunan etikette; Adana ili, Osmaniye ilçesi sözü yerine; Osmaniye İli olarak değişiklik yapılması sevindirici bir sonuç olurken, Atatürk’ün yattığı yerdeki mermerin Osmaniye ilinden gitmiş olduğunu da ayrı bir onur kaynağı olarak görmekteyiz.

Atatürk’ün mozolesindeki mermerin Osmaniye’den götürüldüğü bilgisini görenler ilimizi mutlaka merak ediyorlardır.

Geçtiğimiz günlerde KKTC’ne giden Osmaniye Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, Rauf Denktaş’ın mezarını ve oğlu Serdar Denktaş’ı ziyaret etti.
 
Oğul Denktaş ile yapılan konuşmada Osmaniye’den götürülen bir parça mermer gösterilerek bunun Anıtkabir’de de olduğu vurgulandı.

Oğul Denktaş çok duygulandı ve Atatürk’ün mezarındaki mermerin aynısının babasının da mezarına konulmak istenmesi inceliği karşısında gurur duydu.

Rauf Denktaş 2005 yılında Belediye Başkanı Davut Çuhadar’ın Belediye Başkanlığı döneminde Osmaniye’ye gelmişti.

Denktaş’a o zaman Belediye Başkanı Çuhadar tarafından hemşehrilik beratı verildiğini anımsıyorum.

Denktaş Düziçi’ndeki Berke barajının da açılış törene katılmıştı.

Osmaniye’yi seven ve yabancı olmayan Denktaş’ın mezarında Kayalı köyünden götürülecek mermerin konulması ilimizi bir kez daha onurlandıracaktır.

Eğer projelendirme neticesinde Denktaş’ın mezarına da Osmaniye’den gidecek olan mermer kabul edilirse, burada da ilimizin adı ile onur duyacağız demektir.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın KKTC’ne giderek Denktaş’ın mezarını ziyaret edip, oğluna da taziye ziyaretinde bulunması güzel bir davranış. Ancak Başkan Kara’nın yanında götürdüğü bazı Meclis üyeleri ile bir heyet halinde gitmesini bir masraf olarak görüyorum.

Başkan Kara KKTC’ne en fazla üç kişi ile gitmesi bence daha az masraflı olacağını düşündüm. Belediye bütçesinden bu kadar insanın KKTC’ne heyet olarak gitmesi bence doğru olmadığını düşünüyorum. Saygılarımla…
 
 
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar