25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.561
EURO35.0233
ALTIN2434.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Ramazan etkinlikleri

Osmaniye Belediyesi, bu yıl ki Ramazan etkinliklerini özet olarak açıkladı.

Etkinliklere baktığımızda geçmiş yıllardaki gibi fazla masraflardan kaçıldığını görmekteyiz. Belki de ihaleyi alan kuruluş bu yılki etkinlikleri geçtiğimiz yıllara oranla dar kapsamda tutmuş olabilir.

Geçtiğimiz yıllardaki etkinliklerden sözederken, bir den fazla sanatçı getirilmesi ve onların masraflarından sözetmek istedim.

Henüz program tam olarak elimize ulaşmasa da Belediye’den edindiğimiz bilgilere göre bu yıl, olması gerektiği şekilde daha az masrafla etkinlikler gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıl yapılan masrafların ayrıntılarına girmeden bir noktaya değinmek istedim. Geçen yıl öylesine masraf yapıldı ki, hatta birileri öylesine kazançlı çıktı ki, bunun ardından da “Zorkun yaylası Çocuk Şenlikleri” başka bahanelerle iptal edildi.
Aslında “Zorkun yaylası Çocuk şenlikleri” için ekonomik kaynak yetersizliği bahanesi başka yönlere çevrilerek kamuoyu ile paylaşılmak istenmişti.

Yeniden bu yıla dönmek gerekirse, Ramazan etkinliklerinin mahallelere kaydırılması, ayrıca Cumhuriyet Meydanı’nda da çocuklara yönelik etkinliklerde fazla masraftan kaçınılmamış olmayı Belediye ve Osmaniye ekonomisi açısından yerinde bir uygulama diye düşünüyorum.

Etkinliklerde yerel anlamda ne gibi programlar yapılmasının düşünüldüğünün ayrıntılarını bilemesek bile, yerel ağırlıklı olmasından yanayız.

Ulusal anlamda etkinliklere katılan sanatçılara ödenen paralar, onların geliş-gidişleri, konaklamalarını de aklımıza getirdiğimizde farklı sonuçların oluştuğunu görüyoruz.

Osmaniye’ye gelen tanınmış bir sanatçı Ramazan etkinliklerinde programını yapıyor, onbinlerce lira parasını da alıyor, ertesi günü basında çıkan haberler o sanatçı ile ağırlıklı olarak görülüyor. Osmaniye’deki Belediye’nin Ramazan etkinlikleri iki satırla geçiştirilirken, ağırlıklı tümceler sanatçının hareketleri, konuşması ve programı üzerine olduğunu görmekteyiz.

Amaç Osmaniye’nin tanıtılması ve halkın da Ramazan etkinliklerinde eğlendirilmesi ise, kentin tanıtılması ön plana çıkarılacak şekilde programlar gerçekleştirilmesine önem verilmelidir.

Osmaniye merkezde yapılacak olan etkinlikler Toprakkale ilçesinden öteye duyurulamıyorsa, yapıldı diye yapılmış gibi oluyorsa böylesi etkinlikler ne diye yapılıyor?

Bu Ramazan etkinliklerinin farklı programlarla zenginleştirilerek, tanıtım ve çevreye duyurulmasına önem verilmesinden yanayız. Gösterilerde farkındalıklar oluşturulmalı, akıllarda kalıcı, seyreden vatandaşların etkinlik alanından ayrıldıktan sonra çevresinde konuşarak unutturulmamasının sağlanabileceği farklılıklarda olması sağlanmalıdır.

Ramazan etkinliklerinin ardından bu yıl Zorkun Yaylası Çocuk şenliklerinin de gerçekleşmesi için Belediye’nin şimdiden çalışmalara başlamasını ve bu yıl herhangi bir bahane ile iptal edilmemesini ümit ediyoruz.

Zorkun Yaylası Çocuk Şenlikleri bu yıl da yapılmaz ise unutulmakta olan veya unutulan diğer etkinlikler gibi eski gazetelerin tozlu sütunları arasında kalır.

Umudumuz, yapılan etkinliklerin Osmaniye’nin tanıtılmasına ve İL olduğunun öğretilmesine katkıda bulunmasıdır. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar