25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5124
EURO34.9629
ALTIN2432.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Posta’da “Kağnı” ulaşımı…

Bugün okurlarımla Posta hizmetleri ile ilgili yaşanmış olayları paylaşmak istiyorum.

PTT olarak verilen hizmetler arasında mektup veya kargo ulaşımlarının posta ile daha sağlıklı olduğu yönünde görüşler ağırlıktadır.

Özel kargo hizmetlerinde aksaklıklar olabileceği konuşulur, ancak Posta hizmetlerinde sorunların daha az olduğu yönünde görüşler ağırlıktadır.

Son yıllarda hizmetlerin vatandaşa sunulmasında aksak ve eksiklikler sıkça rastlanılmaya başlandığı gibi, sağlıklı hizmet alınamadığı zaman ilgili ve yetkililere bile ulaşılması zor olmaya başladı.

Bazı kargo firmalarına sözümüz yok. Bunlardan bazıları gönderilerin çıktığı saati, alıcıya ulaştırılıp kime teslim edildiğini bile cep telefonu mesajı ile bildirenler var.

Birde bunların dışında öyle kargo hizmeti veren firmalarla karşılaşıyoruz ki, ücreti ödenmiş gönderiyi alıcısına ulaştırılması sırasında, adresinde bulunamamışsa bırakılan not alıcının göremeyeceği yere yapıştırılıyor. Bu da yetmezmiş gibi üçüncü gün kargonun geri gönderimi yapılıyor. Böylesi durumlarda alıcılar sıkıntı yaşıyorlar.

Bunlardan birini Osmaniye’de yaşadım. Cuma günü akşam saatlerinde kargo görevlisi gelip yerimizde bulamayınca bizimle ilgisi olmayan bir başka işyerinin kapısına not kağıdını yapıştırıyor. Pazartesi günü komşu işyerindekiler kapılarındaki notu bana verdiklerinde saat: 11.00’de kargoya geldiğimde geri gönderildiğini öğrendim.

Pazar günü kapalı oldukları halde üç günlük sürenin de Pazartesi mesai bitiminde olması gerekirken saat: 11.00’de ücreti ödenmiş kargonun geri gönderilmesi olayını yaşadım.

Bana verilen 444… ‘lü numarayı aradığımda ise; 1, 2, 3 ve değişik numaraları tuşlamam istendi. Ama bir türlü o numaraları düşürebilmek kısmet olmadığı için şikayetimi yapamadım.

Şimdi gelelim PTT hizmetlerindeki posta gönderilerine. Ekmek Ödüllü 19. Şiir yarışması için şiirler geliyordu. Adana’nın Ceyhan ilçesi, Osmaniye’ye 45 kilometre uzaklıkta.  Ceyhan postanesinden 13.04.2016 günü gönderilen mektup posta, Osmaniye’de 20.04.2016 günü elime ulaştı.

Yine posta ile ilgili bir başka olayımız. Şiir yarışmasının ödül töreni ile ilgili davetiyeleri zarf içerisinde Başbakan başta olmak üzere, Kültür ve Turizm bakanı ile bazı Bakanlara, Siyasi partilerin Genel başkanlarına, Osmaniye milletvekillerine ve çevre il ve ilçelerin Belediye başkanlarına olmak üzere toplam 20 adet posta ile davetiyeyi  22 Nisan 2016 günü sabah saatlerinde postaya verdim.

Ödül törenimiz 29 Nisan 2016 günüydü. Bizim bildiğimiz posta hizmetlerinde Türkiye’nin en uzak noktasına bile en geç üç gün içerisinde posta ulaşabiliyordu. Tören gününe 7 gün vardı ve Ankara’ya en geç üç veya dört günde ulaşması gerekiyordu.

Tören gerçekleşti, ancak posta ile gönderilen davetiyeler yerine ulaşmamıştı.  3 Mayıs 2016 günü yani postanın gönderilmesinden 11 gün sonra Ankara’ya bizim davetiyeler ulaşmıştı.

Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy’un sekreteri aradı, törenin yapıldığı tarihten sonra davetiyenin ellerine geçtiğini, oysa önceden haberleri olması halinde telgraf çekeceklerini bildirdi. Milletvekilimiz sekreterine postanın üzerindeki tarihi okumasını söylediğimde, şaşkınlık içerisindeydi.

İşte kağnı hızı ile yerlerine ulaştırılmak istenen posta hizmetleri. Nedenlerini bilemeyiz ama hizmet alınma noktasında vatandaşın güvenci yitmeye başlıyor. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar