23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5986
EURO34.7648
ALTIN2420.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Politika bu işte!..

Politikacıların konuşmalarını dinlerken, o andaki ruh halinizi  veya tarafı olduğunuz düşünceyi bir kenara bırakarak sakin bir şekilde akıl süzgecinden geçirebilir musunuz?

Halkın arasına girdiklerinde veya mitinglerde bol bol konuşan politikacılar doğal olarak yapacaklarını anlatırken, yaptıklarından dan örnekler verirler.

Onların tek amacı koltuklarında kalmak mı, yoksa en iyi kendilerinin yönettiğini halka anlatmak mıdır bunu da sözcükleri iyi irdelediğinizde anlayabilirsiniz!

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun yerel gazetelere yansıyan bir açıklaması dikkatimi çekti.

Milletvekili Durmuşoğlu Toprakkale ilçesindeki bayramlaşma töreninde; “Yerel yönetimi kazanarak Toprakkale’yi hak ettiği yere getireceğiz!”

Milletvekili Durmuşoğlu’nun böyle bir söz söylemesi gayet doğaldır. Ancak; bir önceki Toprakkale ilçe Belediye Başkanının Ak Partili olduğunu anımsatmak isterim.

Bundan önceki Belediye Başkanı Ak Partili idi, aynı zamanda iktidar partisindendi. Bu Başkan Toprakkale ilçesine “hak ettiği yere” getirebildi mi? İşte bunu sormak halkın en doğal hakkı olsa gerek!

Milletvekili Durmuşoğlu yerel yönetimde Toprakkale ilçesine Ak Partili Belediye Başkanı isterken, önceki Başkanın kendi partilerinden olduğunu sanırım aklına getirememiş olmalı ki, şu anki yerel yönetimi beğenmeyen türden bir konuşma yapmış.

Anımsatalım, Toprakkale ilçesinin bundan önceki Ak Partili Belediye Başkanı döneminde, makam aracı başta olmak üzere icralık olmayan neresi kalmıştı?

Makam aracı icralık olduğu için dönemin Ak Partili Belediye başkanı makam aracı kirası olarak günlük ne kadar para ödüyordu? İşçilerin ne kadar maaş alacakları vardı?

Yapılan yollar ve parklarda arada bir hasarlar oluşturuluyor, birileri kasıt edercesine zarar verme olayları yaşanırken bunun nedenleri konusunda net bir bilgilendirme yapılıyor muydu?

Bugünlere gelindiğinde ise Belediye’deki araçların icraları kaldırılmış durumda, işçiler de maaşlarını alıyorlar.

Milletvekili Durmuşoğlu 2019 yerel seçimlerinde Toprakkale ilçesinde Ak partili Belediye başkanı görmek istediğini söylerken, ilçe halkı; “Makam aracı başta olmak üzere yine mi Belediye icralarla uğraşacak!?” diye sormayacak mı?

Politikacı konuşur, anlatır ama geriye dönüp bakarak bazı olayları da anlatırken en az hata ile halka hitap etmesi daha inandırıcı olacaktır!

Ak Parti Toprakkale ilçesinde kimi Belediye Başkanı gösterir, şimdiden bilinmez ama; bir siyasi parti halktan aldığı destek ile yerel yönetimin başına getirdiği isimle, hizmetleri ile gurur duyabilmelidir.

Koltuğuna çakılıp kalan, kurumu borçlandıran, hatta icralık duruma getiren bir yönetici ile halkın tepkisini alıyorsa, yeniden halkın karşısına çıkarken çok ince eleyip sıkı dokumak zorundadır.

Politik sözleri kullanmak kolaydır, o anda karşınızdaki insanları inandırabilirsiniz, ama iş çalışma ve hizmet noktasına geldiğinde kurum da halkta perişan duruma düşürülmüşse yeniden halktan oy isteyebilmeniz zor alabilir! Mutlu günler dileklerimle…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar