24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5683
EURO34.9203
ALTIN2436.2
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Pazar’ımız Pazar ola!

Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Sabah saatlerinde seçmenler okullara gelerek sandık başlarında oylarını kullanacaklar.


Sakin bir ortamda geçeceğini gözlemlediğim bu seçimler yine sakin şekilde oyların sayım işlemleriyle sonuçlanacak.


Üç adayın yarıştığını gördüğümüz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en  ilgi çeken ve farklı yorumları ile gelişmelere imzasını koyan ismin Selahattin Demirtaş olduğunu görüyorum.


Aday olarak duruşları, ülke gündemi ile ilgili konuşmaları ve sonuçta kazanıp kazanamayacağını bir kenara bırakırsak, sonuçta en karlı çıkan isim olacaktır.


Selahattin Demirtaş ismi, her düşüncedeki insanlar tarafından dillerden düşmüyor.


Bir diğer aday Ekmelettin İhsanoğlu için bir araya gelen partiler ve değişik düşüncedeki siyasilerin ortak adayı olarak görünse de bir takım tartışmalara tanık oluyoruz.


İhsanoğlu tutar mı, tutmaz mı, bu konudaki gerçekler Pazar günü yapılacak olan seçimlerdeki alınacak ol miktarına göre belli olacaktır.


Başbakan Erdoğan’a baktığımızda, isminin tanınmış olması, Başbakanlık süreci, iktidar gücünü kullanması ve çok iyi siyasi danışmanlarının olması gözlerden kaçmıyor.


Başbakan Erdoğan, son süreçte “paralel yapı” sözleriyle bazı grupları karşısına almış gibi görünse de, bazıları da bunun ‘danışıklı dövüş’ olduğu yönünde yorumlar getiriyor.


Muhalefetin adayının arkasındaki siyasi partiler ile, diğer iki adayın arkasındaki birer siyasi partinin desteği Pazar günkü seçim sonuçlarında merakla beklenen yorumları da beraberinde getiriyor.


Başbakan Erdoğan ilk turda yüzde 50 alamasa bile, karşısındaki Ekmelettin İhsanoğlu’dan fazla oy alması halinde, Selahattin Demirtaş, bir kez daha denge unsuru olacak, akıllara gelen görüşmeler ve sonuçta kazanan taraf ikinci tur yapılmadan belli olacaktır.


İkinci tur oylamaya doğru şekillenmeye başlayacaktır. Adaylardan birinin çekilmesi halinde, çekilen adayın taraftarının nereye oy vereceği önem taşıyacaktır.


“Çatı aday” olarak bilinen İhsanoğlu’nun yeterli çoğunlukta oy alamasa bile ikinci tura kalınması halinde çekilmeyeceği bir gerçek. Burada Demirtaş ön plana çıkıyor. Demirtaş’ın çekilmesinin destek vereceği aday ile aralarında ne gibi ön görüşmelerin yaşanabileceği yine tahminleri yoğunlaştırıyor.


Bence, ikinci tura kalınmadan ilk turda bu seçimler sonuçlanmalıdır. İkinci tura kalınması halinde, çekilen adayla yapılacak olan görüşmelerde ne gibi konuların yaşanabileceğini sanırım sizler de tahmin edebilirsiniz.


Herkes kendi gücünü ortaya koymak suretiyle ilk turda seçimlerin sonuçlanması, ekonomik masraf anlamında da, halkın ikinci kez sandığa gitmemesi açısından da önem taşımaktadır.


Sağlıklı sonuçların halk tarafından yine sağlıklı düşünülerek verilecek oylarla yeni Cumhurbaşkanı’nın belirlenebilmesi tek dileğimizdir. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar