28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Parti mi, Aday mı?

Son günlere gelindiğinde siyasi çekişmelerden bir an önce kurtulmak isteyen seçmenin gönlünden geçenleri sizlerle paylaşmak istedim.

Yine herhangi bir aday veya partiye karşı veya yandaş olmadan bu seçimlerde de halkın sesi olarak sizlerle yazılarımı paylaşmayı sürdürdüm, son güne kadar da sürdürmeye özen göstereceğim.

Şunu da belirteyim ki, 1 Nisan gününden sonraki yazılarım daha farklı olacak ve seçim öncesi yazmadığım ama dosyalarım arasındaki notları çıkarıp okurlarımla paylaşacağım.

Bugünlerde neden bu notları çıkarıp yazmadığımı soranların akıllarından geçenleri sezinliyorum! Ancak; bu kentte gazete okumayan veya okuduklarını anlamayan, gazetelerin yaşaması için katkıda bulunmak yerine sadece eleştiri yaparak basına karşı olan bazı kişilerin beni anlayamayacaklarını düşündüğüm için seçim sonrasına bıraktım yazacaklarımı.

Birkaç anlayışı kıt kişi için mi yazılarımı ertelediğimi de düşünebilirsiniz, ancak kümesteki tavukların bir araya gelerek kendilerini yemeye çalışan Tilki’yi nasıl öldürdükleri olayını geçtiğimiz günlerde bu sütunda sizlerle paylaştığımı anımsayın!

Herhangi bir siyasi partinin ilkelerini veya tüzüğünü benimseyebilir, savunucusu olabilirsiniz. Bu gayet doğal bir olaydır. Hiç kimse düşüncesi ya da dünya görüşü nedeniyle dışlanmamalıdır! Kendisi kimi düşünmeyenleri dışlamak veya ona yaşam hakkı tanımama gibi eylem içerisinde bulunmaya çalışmak doğru davranış olarak karşılanmaz, karşılanmaması da gerekir!

Bir yerel seçim süreci yaşamaktayız. Bu seçimlerde bazı siyasi partilerin Liderleri kendi aralarında anlaşarak, “ortak aday” çıkarma yöntemine girdiler ve bunu da başardılar. Bunun adını ben  bir “koalisyon” olarak değerlendiriyorum.

Anımsayın, Anayasa değişikliği oylaması yapılırken, koalisyon hükümetlerinin sona ereceği afiş ve pankartlarda yazıyor, siyasiler konuşuyordu! Değiştirilen Anayasa maddelerine ne oldu da, şimdi siyasi partiler işbirliği yaparak yerel seçimlerde bile ortak aday çıkarıyorlar!?

Olaya “Beka” açısından bakıyorsanız eğer, bu sözcüğün anlamına bakmanızı öneririm. Yaşadığımız kentte huzur ve mutlulukla birlikte hizmet arıyor, aynı zamanda da halk olarak yerel yönetimin başındaki insandan bekliyorsak eğer; siyasi partisi değil, işbilir olması önem taşımalıdır! 

Bakıyor ve izliyorum, cadde ve sokaklarda, hatta araçlar üzerinde  siyasi parti Liderlerin  ile adayların fotoğrafları yeralıyor. Adaylara sözümüz yok ama, Siyasi Parti Liderinin fotoğrafı ile, seçim aracındaki türkü veya müzik çalıp cadde ve sokaklarda insanları rahatsız ederek mi seçim kazanılacak merak ediyorum!?

Halkımız projeler üreten Aday istiyor ve bekliyor. Bu projelerini hayata geçirirken cesur ve sözünde duran, halkın arasında ‘korumasız’ dolaşabilen, görüşme isteğinde aylarca bekletilmeyen, rahatlıkla ulaşılabilen bir Başkan beklentisi görüyorum.

Halkımızın en önemli isteği ise; “En baştakilerden olmak üzere, siyasi olarak seçmenin kafası farklı konuşmalarla karıştırılmadan, seçebilme noktasında, etkileme veya inanç ya da siyasal konuşmalarla etkileme yapılmadan, yerel yönetici adaylarının halkla buluşmasındaki projelerini anlatmalarına saygı duyulmasını istiyoruz!”denilmektedir.

Beş yıl için, 5 dakika düşünme zahmetinde bulunmayanlar, 1 Nisan’dan sonra bana gelip “pişmanlıklarını” asla söylemesinler! Saygılarımla…
 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar