25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5791
EURO34.974
ALTIN2422.5
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Parklarımıza bakalım!..

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Çin Halk Cumhuriyeti’nde “Uluslar arası eğlence parkları ve aktiviteleri topluluğu” programına katılmak üzere Belediye Meclisi’nden karar çıkardı.

Osmaniye’de yapılmakta olan “Masal park” konusunda incelemelerde bulunmak ve yapılan örnekleri yerinde incelemek üzere Başkan Kara’nın Çin ziyareti ve gezisinin ardından, sanırım güzel sonuçlar oluşturacak bilgiler elde etmiş olmalı.

Belediye Başkanı Kadir Kara ve Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlilerinin kent merkezindeki Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’ndaki eksik ve aksaklıkları da yerinde görme ve incelemelerini istiyoruz.

Bu parkımız kendi kaderine terkedilmiş gibi görünüyor. Parkın ortasındaki su havuzu yıllardır çalıştırılmıyor. Çalıştırılmayan havuzun ha çalıştırılması veya sökülerek yerine çiçekler dikilmesi veya çocuk oyun alanı yapılmasını öneriyoruz.

Kent merkezindeki bu parkımızda çocuk oyun alanları bulunmadığı için havuzun yerine çocuk oyun alanı yapılabilir.

Parkın içerisindeki kilit parke taşları yerine toprak ve yeşillendirilme yapılabilir. Yıllardır bu parkta yenilik yapılmıyor, yıkılan ağaçların yerine yenileri dikilmediği gibi, Bulvara yakın kısımdaki yerde yağmurlu günlerde su birikintileri oluşarak çirkin görüntüler dikkat çekiyor.

Parkın Bulvara bakan yönlerindeki ağaçlara bazı zamanlarda pankartlar asılarak yine çirkin görüntülere sahne oluyor. Reklam panoları yerine ağaçların kollarına reklam asılmasının da önlenmesini istiyoruz.
Kentin orta yerinde, özellikle il dışından gelenlerin uğrak yeri olan bu parkımızın düzenli ve insanların rahat dinlenebileceği bir ortam haline getirilmesini bekliyoruz.

Taş yığınları, gezi yollarının taşlı olması yerine parka benzer şekillerle düzenlenerek Osmaniye kent merkezindeki bu yerin kentimize dışarıdan gelenlerin eleştiri konusu olmasını istemiyoruz.

Osmaniye kent merkezindeki bu parkın görünümü, piknik alanlarındaki hor kullanılan yerlerden ayrıcalığı olmalı diye düşünüyorum. İnsanlar oturup dinlenmeye çekildikleri anlarda beton yığınları yerine çiçekleri, yeşil alanları görebilmeli.

Bizler yetkililere ve yöneticilere önerilerimizi getirirken, halkın istekleri doğrultusunda hareket ettiğimizi bir kez daha buradan anımsatmakta yarar görmekteyiz.

BELEDİYE ÖNÜ
Önemli sorunlardan birisi de yeni Belediye hizmet binası önündeki kavşakta sık meydana gelen trafik kazalarıdır.

Salı Pazarına giden yol ile kent merkezine giden caddenin kesiştiği Musa Şahin Bulvarı üzerindeki bu kavşakta özellikle ikindi saatlerinden sonra trafik iyice sıkışıyor. Gün boyu kazasız günler geçmiyor. Belediye hizmet binası yapılmadan da buraya bir çözüm bulunmasını yıllardır yazdık ve yazmayı sürdürüyoruz.

Işıklandırma sistemi ve yayalar için sorunun bir şekilde çözümlenmesini sabırla beklemekteyiz. Buradaki trafik sorununun en kısa sürede çözümlenmesini istiyoruz. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar