23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5686
EURO34.8896
ALTIN2431.3
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Para hırsı; Gelen tehlikeyi göremedi!..

Ülkemizde;  Yatsı Namazı’ndan çıkış saatlerinde gerçekleştirilmek istenilen “darbe girişimi” olayının başladığı ilk saatlerden bu günlere kadar sürecini izliyorum.

Bazı meslektaşlarımın köşe yazılarını okuyorum, okuduklarımı aklımı kullanarak yorumlamaya çalışırken çok ama çok güldüğüm köşe yazarlarının yazdıkları olaylar da oluyor!

Yıllardır bu sütunlarda okurlarımla; barış, dostluk, kentimizin güzelliği, insanların kardeşliği ve yöneticilerimizin görevlerini yerine getirmeleri yönünde yazılar yazan biriyim. Hiçbir zaman bir kurum veya kuruluş hakkında “şantajlı haber” yapmadım, haberin spotunu atıp, gerisini getirmeyen bir gazeteci olduğumu kimse söyleyemez. Yaptığım haberlerin muhatabı eğer açıklama yapmışsa onu da aynı şekilde gazetemizde yayınlayan bir gazeteci olarak bu günlere geldim.

Osmaniye’de benim siyasal görüşlerimle ilgili çok yönlü önyargılar yapıldı, ancak, kendim; kendimi Halkın temsilcisi olarak görerek, parayı ikinci plana atan bir gazeteci olarak yaşamaya çalıştım. Para hırsı ile yaşayan insanların günün birinde ekonomilerinin veya sağlıklarının çökebileceğini, siyasetçi ise siyasi yaşamının sona ereceğini sezinleyen bir aklı harekete geçiren bir insanım.

15 Temmuz 2016 saatler 22.00’yi gösterirken, bir gurup “vatan haini Subay veya Astsubay’ın girişimleri ile darbe girişimi olayının başladığını” öğrendim.

Olayların gelişmesi ve ardından yaşananları sanırım takip ettiğiniz için ayrıntılarına girmek istemiyorum.

Fetullah Gülen denilen, İlkokulu dışarıdan bitirmiş ancak  camilerde Vaizlik yapmış, üstelik Türkiye Cumhuriyeti’nde SSK (SGK)’dan emekli olmuş, emekli maaşını da sürekli olarak alan bir emekli din adamı olarak resmi kayıtlarda bulunuyor.

Fetulah Gülen’in bu ülkeye ihanet edeceği ve darbe girişiminde bulunacağı ile ilgili bilgi belgeleri araştırmak ve incelemek gerekiyor?  Ekonomik açıdan Gülen Cemaati’nin destekleri ile Osmaniye’de kimlerin kaç yılda yeni işyerleri açtığı, işyerlerini nasıl geliştirdiğini ve bu günlere gelişlerini gözlerinizin ucu ile iyi okuyun!

Osmaniye’de halkı kendine çekebilmenin iki yöntemi vardır; Biri inançlarını, diğeri ise Milliyetçiliğini (bunu da MHP Genel başkanı Bahçeli adı ile) kullanabilmenin başarıları sonuç verir.
“Osmaniye Genç İşadamları Derneği”nin basın toplantılarını, toplantılarındaki basın bültenlerini hangi yerel gazete mensubu hazırlıyordu? Osmaniye’de o günlerde  hangi yerel gazeteler “FETÖ’nün  ekonomik destekçisi bu derneğin çalışmaları ile ilgili” ne gibi manşet haberler yapıyordu?  Osmaniye Genç İşadamları Derneği yönetimindekilerin istekleri doğrultusunda Osmaniye’de yeni bir “Gazeteciler Derneği” sayılarında artış olmuş muydu?

Osmaniye’de Fetullah Gülen Cemaatinin okullarının veya bunları destekleyen başta Osmaniye Genç İşadamları Derneği  ile birlikte diğer kuruluşlarının reklam veya kutlama ilanlarını finanse eden hangi yerel gazete veya gazetecilerin   olduğunu anımsıyorum.

Aynı kuruluşlarda çalışanlar ve dünlerde FETÖ için bizleri düşman görenler, yani bizim meslektaşlarımızın bugünlerde ne kadar “Vatan millet-sakarya” adına darbe girişimine karşı olduklarını haberlerinde okuduğumda, “Günah mı çıkarıyorsunuz? Dün ben ve benim gibi söyleyenlere tepki gösterdiğinizi ne çabuk unutuyorsunuz? O zaman içinizdeki para hırsını bugün ne çabuk unutup, bugün demokrasi havarisi geçinerek, kendinizi kimlere şirin göstermeye çalışıyorsunuz? “diye aklımı zorluyorum!.. Esen kalın..

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar