29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Özgürce Yaz…

Gerçekten mi söylüyorsun, olabilir mi bu!?

Özgür yazabilir miyim, Yaz özgür mü geçecek, Özgürü nerede gördünüz, şu an Özgür özgür mü!?

Özgür yazabilmeyi anlatmak veya düşünce özgürlüğünü anlatmak ile bu Yaz mevsiminin özgürce yaşanıp yaşanamayacağı arasında fark vardır.

Bu mevsim Yaz aylarının özgürce yaşanmasını herkes istiyor ve umut ediyor.

Yaz aylarını bu yıl ne yazık ki kısıtlı yaşamak zorunda kalıyoruz. Sağlığımız için, gelecek kuşaklarımız ve ülkemiz için salgın hastalıkla mücadele önlemleri kapsamında özgür bir yaz mevsimini yaşamak zor olacak!

Ya özgürce yazabilmek, yani özgürce düşünceleri dizelere dökmek kolay olacak mı!?

Dünyanın varoluşundan bu yana, öğrendiğim bilgilere göre; 4 kutsal kitap ile bu kitapları halka ulaştıran Peygamber ismi bulunuyor.

Bu arada Peygamber olarak isimlerinden sözedilenlerin sayıları bilmiyorum! Ayrıca, çeşitli süreçlerde kendilerini “Peygamber veya Mehdi” olarak ilan edenlerin sayılarını da bilemiyorum.

Bildiğim tek olay ise, 4 ayrı kutsal kitapta yazılanların insanların sağlık, huzur ve mutluluğu yönünde yazılmış olduğu, ibadet şekillerinin farklı olduğudur.

Yeryüzünde bu güne kadarki süreçte 4 ayrı dinin kutsal kitabında yazılanları buluşturduğumuzda; “Sağlık, barış, huzur, kardeşlik, mutluluk” üzerine olduğuna göre, günümüzdeki insanların bu ortak noktayı gözardı etmiş olmalarını nasıl yorumlamak gerekiyor!?

Yalan, iftira, işkence, zorlama, öteleme, dışlama, öldürme gibi olayların günümüzdeki yaşananların sadece “para hırsı” ile yapıldığını göremeyenlerin gözlerindeki kara gözlükleri çıkarmalarının zamanı geçmek üzere.

Yeryüzüne indirilen 4 kutsal kitabın Peygamberinden herhangi biri bugün gelip dünyadaki insanların bu hallerini görse, sanırım “lanet okur du!”

Afrika’nın yoksul ülkelerinden Kenya halkının, yaşadıkları zor koşullar yetmezmiş gibi, bu ülkedeki insanların “kobay” olarak kullanılması gündeme geldi.

Türkiye olarak Kenya halkına gerekli zamanlarda yardımlarda bulunduk. İnsanlık adına yaptığımız bu yardımlardan Kenya halkı hoşnut kaldı.

İngiltere’deki koronavirüs salgınında Türkiye olarak sağlık malzemesi yardımında bulunduk. İnsanlık adına yaptık bu katkılarımızı.

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi koronavirüse karşı geliştirmeye çalıştığı aşıyı, Kenya halkı üzerinde denemeye hazırlanıyor. Kenya’da 18 yaşından büyük 400 kişi üzerinde aşının deneneceği testi yapılması planlanıyor.

Kenya Devlet Başkanı Uhunu Kenyatta ise olaya tepki gösterip, “Kenya halkının kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini” söyledi.

Türkiye olarak Amerika’ya da korona virüs salgından sağlık malzemeleri katkısında bulunduk. Dünyanın ekonomik olarak en büyük gücü, askeri alanda Jandarması ABD’de yaşanan son olay, sizleri özgürce düşündürebiliyor mu!?

ABD’de 40 yaşındaki siyahi vatandaşı gözaltına alan Polis, dizi ile boğazına çökerek ölümüne neden oluyor. Vatandaşın, “Nefes alamıyorum!”sözlerini dinlemeyen polisin yaptığı “ırkçı” yaklaşım ve ölümün ardından, halk sokaklara döküldü. Tepkiler dinmiyor.

Okuduğunuz; Kutsal kitap, Anayasa veya hangisi olursa olsun; anlamıyorsanız bir daha okuyunuz ya da anlayan birine sorunuz! Barış içinde bir dünyada ötelenmeden yaşamak umudu ile…saygılar….

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar