27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Özeleştiri

Bir insanın özeleştiri yapması ve yaşamındaki eksik, aksak veya hataları görmesi geleceği açısından önem taşır.

Özeleştiri yapan kişiler eleştirilere de açık olanlardır. Bazı insanların eleştiriler karşısında tepki verdikleri, kabullenmedikleri olaylarla da karşılaşmaktayız.

Dünkü sohbetim sırasında bazı özeleştirili görüşlere tanık oldum. Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun 20. kuruluş etkinliğinde Ak Partili iki kişi ile aynı masada bir aradaydık. Yemek sohbeti sırasında gündemle ilgili  olayları konuşuyorduk. Sıra ekonomiye geldi, iki Ak Partili de ekonomik gidişten hoşnut değillerdi.

OHAL konusunda da sızlanmaları vardı. Sıra geçmişlere geldi, eski Hükümetler dönemindeki olayları anlatırken, günümüzdeki Hükümet yöneticileri ile bugünküler arasındaki eleştiri dozlarını aşan, farklı tepkiler verilmesi, halkın suskunluğu, basının yandaşlığı gibi olaylardan o iki Ak Partili de dert yanmaya başladılar.

Biri, “Bugün Reis’in başına bir şey gelse, parti dağılır. Tıpkı Anavatan partisi gibi oluruz!”diye konuştu.

Olayı neden böyle düşündüğünü sordum ona, Ak Parti yeni bir Lider yetiştirememişse, boşluğun doldurulamaması halinde söylediği gibi olayların yaşanabilmesinin olası olduğundan sözettim.

Gelecekten kaygılıydı, ekonominin gidişatından, dış politikadan dert yanıyordu.

Ceyhan Belediye Başkan vekili kürsüye çıkıp konuşmaya başladığı sırada, konu Ceyhan belediye Başkanı Alemdan Öztürk’ün görevden alınması, ardından da malüm dinci örgütle ilişkisinin olduğu gerekçesi ile tutuklanması olayına gelindi.

Belediye Başkanlığı adaylığı öncesinde yıllarca MHP saflarında Hüseyin Sözlü ile birlikte omuz omuza çalışan, aday adaylığı sırasında aday gösterilmeyince Ak Parti’ye geçerek aday olup seçimlere katıldığı süreçte desteklenerek Belediye başkanlığına seçilen Alemdar Öztürk, şimdi kendisine oy verenler tarafından yoğun eleştiri alıyordu.

Nedense olaylar böyle oluyor, Ankara’da yıllarca Belediye Başkanlığı yapan Melih Gökçek için de bugün aynı tepkiler verilmeye başlandı. Siyaset bu, merdivenin basamadığından çıkarken destek verenler, düştüğün anda sahip çıkmama gibi olaylarla karşılaşılabiliniyor.

Sıra Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’ya gelmişti. Osmaniye’deki hizmetleri, çalışmaları soruldu.

Konuşmaları dinliyor, aklımın bir köşesine yazıyordum. Ceyhanlı iki Ak Partili’nin Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile ilgili sorusunu Osmaniye’den biri yanıtlamaya çalıştı. “Bizim Belediye Başkanımızı ikinci döneminde iki veya üç kez gördüm, o da Bayram törenleri sırasında. Osmaniye’ye pek uğramıyor, Başkanlık makamı vekillerle yönetiliyor. İkinci dönem için söz verdiği projeleri takip ediyoruz.”diye konuştu.

Osmaniye’de içme suyu faturalarının ödenmemesi nedeniyle kesme işlemi olmadığı, kaçak inşaatların çoğalması, yeşil alanların yok edilerek beton yığını haline dönüşen bir kent konumu ise yine Ceyhanlı vatandaşlar tarafından konu ediliyordu. Komşu ilçedeki insanlar Osmaniye’yi yakından takip ediyorlardı anlaşılan.

Sonra konu Ak Partili Belediye Meclis üyelerine geldi. Osmaniye Belediye Meclisi’ndeki Ak Partili Meclis üyelerinin çalışmaları sorulduğunda, Osmaniyeli vatandaş, Ceyhanlı Ak Partililere; “Yukarıda Bahçeli size nasıl koltuk çıkıyorsa, Osmaniye’de de Ak Partili Meclis üyeleri Belediye başkanına öyle davranıyor” diye konuştu. 

Vatandaş böyle konuşuyor, bizde gözlemliyoruz. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar