27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Otoparklar

Osmaniye’de araçlar için otopark sorunu ile ilgili yıllardır gelişmeler yaşanmadığı gibi, bu konuda yeni yerleşim yerlerinde bile sağlıklı uygulama hayata geçirilmiyor.

Geçmiş yıllarda hatalı yapılan çok katlı binalarda otopark bulunmaması, daire başı otopark ücretinin belediyeye ödenmesi ile yüklenici firmanın devreden çıkması ile bu günlere gelindi.

Her geçen gün kent trafiğindeki karmaşaya karşın gelecek için, yeni inşaatlar yapılırken bile otopark konusunda Belediye’nin yaptırımcı olabilmesindeki gevşek davranışlar bu kenti yaşanmaz hale getiriyor.

Dünler gerilerde kaldı, dünkü Belediye başkanları ve Meclis üyelerini de bir kenara bırakalım. Bu günlere baktığımızda iktidar ve muhalefet Belediye Meclis üyelerinin kararlar alınırken neler yapıp yapmadıkları konusu merak ediliyor.

Muhalefet Meclis üyeleri basın mensuplarının toplantılara katılmadığından yakınıyor. Ancak, aynı Meclis üyeleri yanlış gördükleri maddeler üzerinde yaptıkları tartışmaları bir basın açıklaması ile bugüne dek kamuoyu ile neden paylaşma zahmetinde bulunmuyorlar?

Osmaniye’de çok katlı binalar için otoparklar yapılmazken, bunun yerine daire başı belirlenen rakamda para alınırken bunun karşılığında da Belediye’nin havuzda topladığı bu paralarla ortak otopark yapması gerektiğini biliyoruz.

Osmaniye Belediyesi çok katlı binalar için bu güne kadar ortak otopark yaptığını göremiyoruz.

Otopark yerine çok katlı binaların daire başı alınan paranın miktarı ve havuzda bulunan paranın ne kadar olduğunu merak ediyoruz.

Otoparklar yapılmadığına göre Beledi toplanan bu paraları nerelerde harcıyor, harcamıyorsa neden ortak otoparklar yapmıyor?

Nüfusu  ve inşaat alanları her geçen gün yoğunlaşan Osmaniye’de gelecekte yaşanması zor anlara tanık olabileceğimizi şimdiden sezinliyorum.

Bazı il veya ilçelerde çarşı içerisindeki trafik karmaşası çözümlenmiş durumda. Aynı şekilde çok katlı binaların da otoparkları bulunduğu için araçlar akşamlara kaldırımlara park edilmiyor.

Sorunsuz bir trafik düzeni Osmaniye’de neden olmasın? Bu sorunları çözümlemek bu kadar zor bir olay mı?

Tek yönlü sokaklarda bile yaya olarak karşıdan karşıya geçerken sağ ve sol yönlere bakmak zorunda kalıyoruz. Çünkü ters yönden sadece bisiklet, motosiklet değil, otomobiller bile her an gelip çarpabileceği olayların yaşandığı bir yerleşim birimi halindeyiz.

Çarşı merkezindeki cadde ve sokaklara eli makbuzlu polisler görevlendirerek, sürücülere caydırıcı anlamda makbuzlar kesilerek bu sorunun çözümlenemediğini Osmaniye’de uygulamaya başlandığı yıllardan bu yana görmekteyiz.

Mademki bu kenti yönetmeye aday oldunuz, madem ki bu kentte yaşayan insanlar sizlere güvendi ve sorunların üstesinden geleceğinize inanarak oy verdi, öyleyse ne diye yaşanan sorunlara yenilerinin de eklenmesi ile yaşanması zor bir kent haline doğru giderken seyirci gibi davranış içerisinde oluyorsunuz?

Yerel yöneticiler, çevre il veya ilçelere gittiklerinde yaya olarak gittikleri yerleri dolaşarak sorunsuz olan yerlerden hiç mi ders çıkarmıyorlar, bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Saygılarımla…

 

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar