25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4852
EURO34.9493
ALTIN2436.0
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

Osmaniye’yi uzaktan sevmek

Osmaniye’de, yani 80’nci ilde yaşıyorsunuz. Bu kentte kazandığınız paralarla yaşamınızı sürdürürken, kentin gelişimine, tanıtımına ve etkinliklerine seyirci kalıyorsanız; “yuh olsun sizlere!”

Osmaniye’de bu yıl aralıksız olarak gerçekleştirilen 15. “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nın hazırlıkları yapılıyor. Yarışmaya yurdumuzun çeşitli illerinden ve ilçelerinden şiirler geliyor.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği organizesi ile son iki yıldır görevi üstlenen yarışmanın öneminin bu kentteki yerel yöneticiler, Kamu yöneticileri ve Sivil toplum örgütleri tarafından ciddiye alınmaması ilimiz adına üzüyor bizleri.

Açık olarak söylüyorum ki; bu kenti sevdiklerini söyleyenler, sadece çıkarları ölçüsünde seviyorlar.

Osmaniye’li, Bahçe ilçesi Kardere köyünde çocukluğunu yaşayan, şimdi ise İstanbul’dan Avrupa ülkelerine eserleri ile kendini tanıtıp ticaretle uğraşan; Osmar Kristal’ın sahibi Osman Duman’ı sizlere tanıtmak istedim.

Osman Duman, bir Osmaniye sevdalısı. Yıllardır bizim ‘Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması’nın hediyelerini kristal ekmek olarak yaparak hediye eder.
 Karşılık beklemeden Osmaniye için mücadele veren Osman Duman’ın değerini bilmeyen, ya da hediyesine rağmen ‘teşekkür telefonu’ açmayan Belediye Başkanı da sizlerle paylaşmak istiyorum.

Osman Duman, Bahçe ilçesi Kardele köyü doğumlu ya, yüksek bir tepeden çektiği fotoğrafı büyütüp armağan etmek istemiş. Duman beni aradı, fotoğraflardan birinin Bahçe Belediye Başkanlığına, birinin Köyünün İlköğretim Okuluna, birinin de bana hediye ettiğini söyledi.

Kargo ile gelen fotoğrafların ilkini Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş’e götürüp hediye ederken, Osman Duman’ın selamlarını ilettim. Belediye Başkanı Altundiş, teşekkür edip eline verdiğimiz Bahçe fotoğrafını alıp bir kenara koydu.

Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş’in, Osman Duman’ı arayarak teşekkür etmemesini öğrendiğimizde üzüldüm.

Osman Duman yine bu olaylara üzülmedi. 15. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması için Osman Duman yeni ödüller hazırladığını söylerken, telefondaki sesimde titreşim oluyordu. Çünkü; Osmaniye’de yaşayıp, bu kentin ekonomisinden yüzde yüz yararlananlar seyrederken, İstanbul’daki bir Osmaniye sevdalı Osman Duman 3 adet kristal ekmek plaketi vermek için beni aradığında beynimdeki ‘Osmaniye’ canlanıyordu.
Bugün ise; Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘tescillediği’ bir yarışma haline geldik.

Bu ülkede; “Vatan Haini ilan edilen” Şair ve Yazarların” birkaç yıl sonrasında ‘değeri büyük  insanlar!’ olarak anılmasına ve düşüncelerine hak verilmesine, o ilk kararları veren düşüncenin insanlarının olduğunu görüyor, yanlışlarını geç anladıkları için üzülüyoruz.

Rahmetli Aziz Nesin’in bir sözünden dolayı, hakkında ‘ölüm fermanı’ çıkaran düşüncenin insanları, bugün Nesin’e büyük hak verdiklerini duyduğumda, neden dün karşı çıktıklarını sormadan edemiyorum.

Gerçekler tekdir, durum böyle olunca bugün karşı çıkanlar, yarın gerçeğin farkına vardıklarında kabulleniyorlar. Keşke insanlar ilk günden gerçeğin ve doğrunun farkına varabilseler de zaman kaybetmesek olmaz mı? Saygılarımla…
Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar