19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5914
EURO34.8683
ALTIN2490.8
Mustafa BARDAK

Mustafa BARDAK

Mail: [email protected]

“Osmaniye’nin ufkunu çok parlak görüyorum!”

Osmaniye Valisi Kerem Al, Medya çalışanları ile  buluştuğu öğle yemeğinin ardından kentin genişlemesi, gelişmesine yönelik projeler hakkında da bilgi verdi.

Fakıuşağı mahallesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yolu üzerindeki Korkut Ata anıtı civarında gerçekleşen projelerin çalışmaları yerinde görüldü.

Bu alanda yapımı Nisan ayı içerisinde bitirilecek olan Vali konutunun inşaat çalışmalarını yerinde gören medya mensuplarını Vali Kerem Al bilgilendirdi.

İnşaatın ikinci katında sohbet havası içerisinde yaşanan bilgilendirmeler sırasında, Osmaniye Valisi Kerem Al, konut inşaatının çevresine baktı, medya mensupları da aynı yöne gözlerini diktiler.



Osmaniye ilini dört yandan gözlemleme olanağı bulunan bir alana Vali konutunun yapılması proje anlamında güzel olmuştu.

Binanın Kuzey yönünden baktığınızda, Öğrenci Yurdu, Osmaniye’nin en önemli Liseleri ile birlikte; Karaboyunlu’dan Karaçay mahallesi, Karacalar ve Dereobası köyüne kadar, buradan da Zorkun yayla yoluna, hatta Zorkun yaylası Keldaz’ın tepesindeki kar yığınlarını bile görebiliyorsunuz.

Gözlerinizi Güneye çevirdiğinizde; Fakıuşağı mahallesindeki  yeni yerleşim için açılan TOKİ konutları, özel  Okullar ve en önemlisi de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ni görebiliyorsunuz.

Buradan Batı yönüne doğru gözlerinizi kaydırdığınızda; Akyar Köyü, Osmaniye Devlet Hastanesi, D-400 karayolu, Osmaniye Asri mezarlığı, Sanayi Siteleri ve ilerleyen uçlarda mahalleleri görebiliyorsunuz.

Konutun ikinci katından Doğu yönüne baktığınızda karşınıza Osmaniye kentinin profilini görüyorsunuz. Bu alanda Valilik binası başta olmak üzere, kentin yönetim damarındaki diğer resmi kurumları görebilme olanağını bulabiliyorsunuz. Bu gözlemleri yavaş yavaş sağa-sola oynatmaya çalıştığınızda Osmaniye gözlerinizin önünde canlanıyor, kısacası; gözlerinizle kentin fotoğrafını çekebiliyorsunuz.

Osmaniye’nin dört bir yanını görebilme olanağını taşıyabilecek bir yere yapılan Vali konutunun ikinci katında Vali Kerem Al bilgilendirme yaparken; “Osmaniye’nin ufkunu çok parlak görüyorum! Kentleşme, gelişme ve modernleşme adına ne gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya hazırız. Osmaniye’miz tarihi, doğa, turistik ve coğrafi anlamda ülkemizin çok önemli illerinden biridir.

Bunun değerini iyi bilmemiz gerekiyor. Bu güzel kentimizin daha da yaşanabilir olması için elbirliği içerisinde çalışmamız gerekiyor. Bu konuda da siz değerli basın mensuplarına uyarıcı, yönlendirici ve önerici haber ve yazılar yazmanız gerektiğini anımsatmak istiyorum. Bizim göremediklerimizi sizler daha iyi görebilirsiniz!”diyordu.

Valilik konutunun yapılmasında emeği olduğunu vurgulayan Vali Kerem Al; “ Bu konutta yaşamak belki bana nasip olmaz, ama benden sonraki Valimize de kısmet olsa, bir eser bırakmak istedim.”diyerek Valilik konutunun ikinci katında Zorkun yaylası Keldaz’ın tepesindeki kar yığınlarını göstererek; “Zorkun yaylasına gün olacak teleferik bile yapılacaktır.

Ben Osmaniye’nin ufkunu çok açık görüyorum”diyerek gösterirken, o yöne bakanların gözlerindeki anlamı sizlerle paylaşmak istedim. Saygılarımla…

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar